Stavni nasveti: Savdska Arabija – Mehika 30.11.2022, 20.00

stave-online
30 novembra, 2022
103 Views
Savdska Arabija - Mehika

V tretjem krogu skupine C svetovnega prvenstva bosta v sredo ob 20. uri na stadionu Lusail zadnji tekmi za napredovanje v naslednji krog tekmovanja odigrali reprezentanci Savdske Arabije in Mehike.

Savdska Arabija

Savdski Arabiji je na samem začetku svetovnega prvenstva uspel velik podvig, ko je v prvem krogu na presenečenje številnih nogometnih navdušencev z 2:1 premagala Argentino, glavnega favorita skupine C.

V naslednjem krogu pa je četa selektorja Harveyja Renarda na tekmi s Poljsko zamudila priložnost za napredovanje v naslednji krog tekmovanja, predvsem glede na razvoj dogodkov v skupini v tistem trenutku.

Pri vodstvu Poljske z 1:0 je Salem Al-Dawsari zgrešil enajstmetrovko in s tem zamudil veliko priložnost za izenačenje svoje ekipe v samem zaključku prvega polčasa, nato pa je sledila enajstmetrovka v nadaljevanju tekme, kjer je fenomenalni Robert Lewandowski zadel. Lewandowski je v 82. minuti postavil končni rezultat 2:0. Trenutno so s tremi točkami na tretjem mestu v skupini C, tako da bi jih zmaga proti Mehiki uvrstila v izločilne boje, na kar čakajo že skoraj trideset let.

Mehika

Po drugi strani pa ne moremo reči, da so bili varovanci Gerarda Martina razočarani nad predstavo na prejšnjih dveh tekmah turnirja, čeprav jim po dveh krogih ni uspelo doseči zmage in še vedno čakajo na prvi gol na svetovnem prvenstvu v Katarju. .

V prvem krogu so si po remiju brez golov razdelili točko s Poljsko, na drugi tekmi pa jih je premagala Argentina z goloma Lionela Messija v 64. minuti in rezervista Enza Fernandeza v 87. minuti, čeprav je bila boljša ekipa na igrišču večji del igre.

Zadnja tretjina dvoboja se je izkazala za usodno za Mehičane, tako da se na naslednjo, odločilno tekmo proti Savdski Arabiji podajajo kot zadnjeuvrščena reprezentanca skupine C.

Le zmaga ob ugodnem izidu na drugi tekmi v skupini (zmaga Poljske proti Argentini) jim lahko prinese preboj v izločilne boje, kamor so se na prejšnjih svetovnih prvenstvih uspeli prebiti od leta 1994, na naslednjem koraku pa so izpadli iz tekmovanja.

H2H

Ekipa Mehike je na dosedanjih tekmah dosegla 4 zmage proti Savdski Arabiji, ena tekma pa se je končala z remijem. Zadnji dvoboj med tema dvema ekipama je bil davnega leta 1999, Mehika je takrat bila zelo prepričljiva in slavila s 5:1.

Verjetni postavi

Savdska Arabija (4-1-4-1): Mohammed Al-Owais – Mohammed Al-Burayk – Ali Al-Boleahi – Abdulelah Al-Amri – Saud Abdulhamid – Nasser Al-Dawsari – Salem Al-Dawsari – Mohamed Kanno – Sami Al-Najei – Firas Al-Buraikan – Saleh Al-Shehri

Mehika (3-5-2): Guillermo Ochoa – Hector Moreno – Cesar Montes – Nestor Araujo – Jesus Gallardo – Kevin Alvarez – Erick Gutierrez – Hector Herrera – Edson Alvarez – Hirving Lozano – Raul Jimenez

Stavni nasvet

V tej tekmi morata obe ekipi zmagati, če želita napredovati v nadaljnjo fazo tekmovanja. Nehvaležno je napovedovati, kdo bo iz tega dvoboja izšel kot zmagovalec, zato se nam zdi boljša možnost igra na gole.

Odločili smo se za kombinacijo, da bo skupno število golov na tekmi nad 2,5 in glede na to, da je Savdska Arabija na tekmi z Argentino pokazala, da lahko zatrese nasprotnikovo mrežo tudi proti velikemu favoritu, po drugi strani pa verjamemo, da je čas, da Mehika svoje dobre igre na turnirju izkoristi s prvim golom na tem svetovnem prvenstvu, prav zato pričakujemo srečanje z več zadetki.

Datum in ura: 30.11.2022, 20.00

Namig: Vsota golov – več kot 2.5

Kvota: 1.87

Stavnica: 22bet

100% do 122€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj
Author stave-online

Leave a comment