Stavni nasveti: Roma – HJK Helsinki 15.09.2022, 21:00

stave-online
15 septembra, 2022
424 Views
nogomet stavni nasveti

Roma in HJK Helsinki se bosta v četrtek ob 21.00 uri pomerila v italijanski prestolnici na stadionu Olimpico v drugem krogu evropske lige. Obe ekipi sta v prvem krogu skupine C izgubili, zato bosta na tej tekmi lovili prve točke.

Roma

Roma je odlično začela sezono. V prvih štirih krogov so osvojili 10 točk. Roma je bila na prvem mestu izenačena z Atalanto. Moštvo Joseja Mourinha je izgubilo na naslednjih dveh tekmah, tako v italijanskem prvenstvu kot v ligi Europa.

Najprej so v 5. krogu Serie A izgubili proti Udineseju s 4:0. Nato je Roma na prvi evropski tekmi izgubila v Bolgariji proti Ludogorcu z 2:1.

Čeprav je Roma v samo petih dneh dvakrat izgubila, pa ji je v ponedeljek uspelo dobiti tekmo pri Empoliju z 2:1. To je bila težka tekma za Romo. Na koncu je Roma z goloma Dybale v 17. in Abrahama v 71. minuti tekme osvojila vse tri točke.

Roma bo poskušala zmagati proti Helsinkom. Glede na to, da so precej boljši tekmec od prvaka Finske, verjamemo, da prve tri točke v Ligi Evropa za “Giallorosse” niso vprašljive.

HJK Helsinki

Ekipa HJK Helsinki se je v zadnjih letih vrnila v sam vrh finskega nogometa. V zadnjih petih letih so osvojili štiri naslove prvakov, glede na trenutno stanje v Veikkausliigi pa imajo možnost osvojiti še enega.

Na lestvici zasedajo prvo mesto z osvojenimi 49 točkami iz 22 odigranih tekem, kar je 2 točki več od drugouvrščenega KuPS. Glavna težava Helsinkov v tej sezoni je slaba realizacija v napadu. HJK je od začetka sezone dosegel le 34 golov.

V prejšnji sezoni so igrali v skupinskem delu konferenčne lige. V tej sezoni so si izborili nastop v Ligi Evropa. Za Helsinke je to šele tretji nastop v skupinskem delu evropskega tekmovanja v zgodovini kluba, v prvem krogu so začeli s porazom proti Betisu z 2:0.

H2H

V preteklosti se ekipi še nista srečali.

Pričakovani postavi

Roma (3-4-2-1): Rui Patricio – Zeki Celik – Chris Smalling – Roger Ibanez – Rick Karsdorp – Bryan Cristante – Nemanja Matić – Leonardo Spinazzola – Paulo Dybala – Lorenzo Pellegrini – Tammy Abraham

HJK Helsinki (3-5-2): Conor Hazard – Arttu Hoskonen – Miro Tenho – Jukka Raitala – Pyry Soiri – Lucas Lingman – Santeri Vaananen – Nassim Boujellab – David Browne – Santeri Hostikka – Malik Abubakari

Roma – HJK Helsinki napoved

Datum in ura: 15. september 2022, 21.00 CET

Namig: 1 + vsota manj kot 4.5 gola

Kvota: 1.57

Stavnica: 22bet

Naša napoved za to tekmo je zmaga Rome (1) in vsota manj kot 4.5 gola.

100% do 122€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj
Author stave-online

Leave a comment