Stavni nasveti: Portugalska – Urugvaj 28.11.2022, 20.00

stave-online
28 novembra, 2022
86 Views
Portugalska - Urugvaj

Velika favorita iz skupine H se bosta v drugem krogu svetovnega prvenstva pomerila v dvoboju, ki bi lahko bil zelo zanimiv, saj si nobena ekipa ne želi izgubiti in si tako zmanjšati možnosti za napredovanje.

Portugalska

Portugalska je svetovno prvenstvo začela na najboljši možni način. Tekmo z Gano so dobili s 3:2, a bi se na koncu lahko opekli in izgubili vodstvo s 3:1, nepazljivost vratarja Dioga Carlosa pa bi jih skoraj stala dveh točk.

Je pa pomembno, da je bila zmaga dosežena. Bruno Fernandes je odigral odlično tekmo in zaznamoval dvoboj z dvema podajama, na tej tekmi pa smo videli, da ima Fernando Santos odlične možnosti v napadu, ki lahko vsakomur povzročajo težave.

Poleg Bruna sta odlično tekmo odigrala še Joao Felix in Rafael Leao, slednji je vstopil s klopi in dosegel tretji gol.

Portugalska je zdaj precej bolj sproščena pred tekmo drugega kroga, saj je bilo v tako izenačeni skupini izjemno pomembno začeti z zmago.

Moštvo Fernanda Santosa ima dve zaporedni zmagi, če štejemo še prijateljsko tekmo pred SP, na zadnjih 10 tekmah pa ima sedem zmag. V njih so le dvakrat tekmo končali brez doseženega zadetka in petkrat obdržali mrežo nedotaknjeno.

Portugalska ima odlično priložnost, da si z zmago proti Urugvaju zagotovi napredovanje. Če bo osvojila vse tri točke, dvoboj med Južno Korejo in Gano pa se bo končal z neodločenim izidom, si bo Portugalska že krog pred koncem zagotovila prvo mesto v skupini, kar je gotovo scenarij, ki si ga najbolj želijo.

Videli smo, da je portugalski napad odličen, videli pa smo tudi, da obramba ni ravno na optimalni ravni.

Urugvaj

Urugvaj ima zelo izkušeno in kakovostno ekipo, ki ve, kako se prebiti skozi skupinski del. Nazadnje se Urugvaj ni prebil iz skupinskega dela na svetovnem prvenstvu leta 2002. Na zadnjih treh svetovnih prvenstvih jim je to vsakič uspelo.

V prvem krogu so odigrali zelo trdo, a tudi odprto tekmo proti Južni Koreji, ki se je končala brez golov in zmagovalca.

Največja težava Urugvaja na tisti tekmi je bil napad, saj Darwin Nunez in Luis Suarez nista bila na prepoznavni ravni. Nunez je odigral eno svojih najslabših tekem v zadnjem času.

Navajeni smo, da je urugvajska obramba zelo čvrsta, a brez zadetka ne moreš osvojiti veliko točk. Najbližje zadetku sta bila Federico Valverde in Diego Godin, ki sta bila tudi najnevarnejša igralca Urugvaja.

Urugvaj je na tokratno svetovno prvenstvo prišel v nizu štirih zaporednih zmag na uradnih tekmah in s tem remijem proti Južni Koreji je zdaj pet tekem brez poraza ter je kar štirikrat mrežo ohranil nedotaknjeno. Če pogledamo še prijateljske tekme, ima Urugvaj na zadnjih 10 tekmah osem dvobojev brez prejetih golov!

Južnoameriška reprezentanca je zdaj pod veliko večjim pritiskom, saj mora osvojiti točke proti Portugalski, da se izogne ​​izpadu in čaka jih veliko težje delo v zadnjem krogu.

H2H

Nazadnje sta se tekmeca srečala v osmini finala svetovnega prvenstva v Rusiji, ko je Urugvaj premagal Portugalsko z 2:1.

Poškodbe in odsotnosti

Portugalska: Otavio je vprašljiv.

Urugvaj: Ronald Araujo je še vedno poškodovan.

Stavni nasvet

Najprej od Urugvaja pričakujemo veliko boljšo igro, predvsem v napadu. Če se bo to zgodilo, bomo zagotovo dobili fenomenalno tekmo. Obe ekipi se želita tukaj izogniti porazu in vstopiti v zadnji krog z dobrimi možnostmi za napredovanje v izločilne boje.

Ker je na obeh straneh tako veliko napadalske kakovosti, bomo tukaj stavili na gole.

Datum in ura: 28.11.2022, 20.00

Namig: Obe ekipi dosežeta gol

Kvota: 2.00

Stavnica: Bet365

100% do 25€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj
Author stave-online

Leave a comment