Stavni nasveti: Olimpia Milano – Virtus Bologna 28.09.2022, 20.45

stave-online
28 septembra, 2022
94 Views
stavni nasveti košarka

V polfinalu italijanskega superpokala bomo spremljali dvoboj evroligaškiuh ekip, ko se bosta pomerila Olimpia Milano in Virtus Bologna.

Olimpia Milano

Odkar je Ettore Messina prišel v Milano, se je ta klub profiliral kot eden najboljših v Evropi. Njihova želja je postati stalni kandidat za uvrstitev na final four Evrolige in pred dvema sezonama so bili le žogo oddaljeni od finala tega tekmovanja.

Potem ko je z njimi v finalu Serie A v sezoni 2020/2021 pometel Virtus, se je Milano junija letos maščeval. V finalu so premagali Virtus s 4:2 in tako osvojili naslov domačega prvaka. V tem poletju se je zamenjalo kar nekaj igralcev v kadru. Italijo so zapustili Sergio Rodriguez, Malcolm Delaney, Troy Daniels in Ben Bentil. Namesto njih pa so prišli Kevin Pangos, Billy Baron, Stefano Tonut, Deshaun Thomas, Johannes Voigtmann in Brandon Davies.

Milano je na papirju videti bolj kakovosten in kompakten, kot je bil v prejšnji sezoni. V četrtfinalu Evrolige jih je izločil Anadolu Efes, zdaj pa se želijo vrniti med najboljše štiri v Evropi. To bi maja 2023 pomenilo boj za najdragocenejši pokal.

Virtus Bologna

Virtus se to sezono po 15 letih vrača v Evroligo. Osvojili so Evropski pokal (Eurocup), kar jim je omogočilo, da se bodo kosali z najboljšimi klubi v Evropi. Eden najzaslužnejših za ta uspeh je bil Sergio Scariolo, ki odlično vodi svojo ekipo.

Virtus že nekaj let konstantno vlaga ogromno denarja za uvrstitev v Evroligo. Končno se jim je to obrestovalo. Ekipo so poleti še dodatno okrepili. Zadržali so vse nosilce, kot so Miloš Teodosić, Marco Belinelli, Daniel Hackett, Toko Shengelia in Kyle Weems. Dodali so še nekaj okrepitev, med drugim Jordana Mickeya, Gabriela Lundberga, Semija Ojeleyeja in Ismaela Baka.

Želja in ambicija Virtusa je postati redni udeleženec Evrolige in ne igrati le to sezono. Za kaj takega je treba priti med najboljših 8, kar bo tudi njihov cilj. Ta tekma proti Milanu bo odlična preizkušnja pred začetkom evropskih obveznosti naslednji teden.

H2H

Prejšnjo sezono sta ekipi skupno odigrali kar devet tekem. Milano je slavil petkrat vključno z rezultatom 4:2 v finalu domačega prvenstva.

Poškodbe

Kevin Pangos, Luigi Datome, Shavon Shields in Stefano Tonut ne bodo igrali za Milano na tej tekmi. Miloš Teodosić, Toko Shengelia in Awudu Abass niso na voljo za Virtus.

Milano vs Virtus Bologna napoved

Glede na to, da bo ta tekma na nevtralnem igrišču v Brescii in da Milano nima štirih izjemno pomembnih igralcev, ni realno, da bi prepričljivo zmagali. Virtus ima dovolj kakovosti, da pripravi presenečenje. Zagotovo so sposobni brez večjih težav pokriti hendikep osmih točk. V tem trenutku bi bila dvomestna zmaga Milana pravi podvig.

Namig: Virtus Bologna +7.5

Kvota: 1.90

Stavnica: 22Bet

100% do 122€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj
Author stave-online

Leave a comment