Stavni nasveti: Nemčija – Slovenija 06.09.2022, 20.30

stave-online
5 septembra, 2022
385 Views
stavni nasveti košarka

Torek nam prinaša 12 tekem predzadnjega kroga skupinskega dela Eurobasketa. Rezultati številnih tekem bodo vplivali na končno razvrstitev po skupinah, poleg tega pa bo odigranih tudi nekaj derbijev. V skupini B se bosta pomerila Nemčija in Slovenija.

Nemci na tem turnirju igrajo zelo dobro in so vpisali vse tri zmage, medtem pa so Slovenci zabeležili dve zmagi in en poraz, zato bo ta tekma še posebej zanimiva.

Nemčija

Igralci Gordieja Herberta vsekakor uživajo v igri pred domačimi gledalci. Mnogi so nemške košarkarje uvrščali med ekipe, ki lahko presenetijo na tem turnirju, a nihče ni pričakoval, da bodo imeli po treh krogih vse tri zmage.

Francijo so premagali s 76:63, Bosno in Hercegovino z 92:82 in Litvo s 109:107 (po dveh podaljških). Nemci igrajo zelo dobro na obeh koncih igrišča. V napadu so precej raznoliki, v obrambi pa igrajo disciplinirano in požrtvovalno.

Da imajo v napadu razgiban sistem igre v napadu, najbolje pove podatek, da je bil na vsaki tekmi najbolj učinkovit drugi igralec. Proti Franciji je to bil Thiemann, Schroder proti Bosni in Hercegovini ter Wagner v dvoboju proti Litvi. To ustvarja dodatno delo za nasprotne trenerje, saj se v fazi obrambe ne morejo osredotočiti le na enega ali dva igralca.

Slovenija

Slovenija je dobila prve dve tekmi. Najprej so premagali Litvo z 92:85, nato pa Madžarsko s 103:88. No, v tretjem krogu so doživeli nepričakovan poraz od Bošnjakov. Čeprav so bili Slovenci v tej tekmi absolutni favoriti, so zabeležili prvi poraz na turnirju s 93:97.

Imajo morda najmočnejšo napadalno postavo na celotnem tekmovanju, a težave v obrambi so očitne. Preveč se zanašajo na napadalno kakovost Dončića in Dragića, zato niso dovolj osredotočeni in agresivni pri izvajanju obrambnih nalog.

Aktualni evropski prvaki bodo do konca predtekmovanja igrali proti Nemčiji in Franciji in bodo morali zmagati na obeh tekmah, če bodo želeli s prvega mesta v izločilne boje. Verjamemo, da se bodo pobrali po šokantnem porazu proti Bosni in Hercegovini ter da bodo na preostalih dveh tekmah igrali še bolj odgovorno in kakovostno.

H2H

Nemci in Slovenci so se nedavno srečali na tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo. Nemčija je dokaj gladko zmagala z 90:71 in to je bil prvi poraz Slovenije po dolgem času.

Stavni nasvet

Datum in ura: 06. 09. 2022, 20.30 CET

Namig: Slovenija -3.5

Kvota: 1.71

Stavnica: 22bet

Čeprav je forma Nemčije v primerjavi s Slovenijo boljša, verjamemo, da so Slovenci boljša ekipa in da bodo zabeležili še tretjo zmago na turnirju. Prepričani smo, da bo pristop k tej tekmi na optimalni ravni, predvsem v obrambi, zato pričakujemo, da bodo Nemcem zadali prvi poraz na Eurobasketu.

Preverite tudi, katere so najboljše stavnice za Eurobasket 2022 tukaj.

100% do 122€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj
Author stave-online

Leave a comment