Stavni nasveti: Mehika – Poljska 22.11.2022, 17.00

stave-online
22 novembra, 2022
314 Views
mehika - poljska

Dvoboj dveh izenačenih ekip, ki želita na najboljši možni način začeti svetovno prvenstvo in se s tremi točkami približati izločilnim bojem.

Mehika

Redni udeleženci skoraj vedno z odliko opravijo prvi del tekmovanja. Mehičani bodo imeli tokrat precej težje delo in morda bo prav ta prva tekma na svetovnem prvenstvu ključna. V skupini poleg Argentine, Poljske in Savdske Arabije je jasno, kdo je favorit in kdo največji avtsajder. Prav tako je povsem jasno, kateri dve selekciji se bosta borili za napredovanje. To bo boj med Mehičani in Poljaki.

Poljska, nato Argentina ter Savdska Arabija v zadnjem krogu. Mehika ne sme izgubiti prvega kroga, če želi uspešno prebroditi prvi del tekmovanja na tem svetovnem prvenstvu.

Izbranci Gerarda Martina so zelo zlahka in uspešno prestali kvalifikacije CONCACAF z 28 točkami in delitvijo prvega mesta pred Združenimi državami Amerike in Kostariko. Mehičane je v kvalifikacijah krasila zelo čvrsta obramba in le osem prejetih golov na 14 tekmah.

Večino ekipe sestavljajo igralci domačih klubov, ne manjkajo pa tudi mednarodne zvezde, kot so Hirving Lozano, Raul Jimenez in Edson Alvarez.

Poljska

Vse je priložnost – zadnje veliko tekmovanje za Roberta Lewandowskega. Eden najboljših napadalcev na svetu v zadnjem desetletju je tik pred 34. letom in če obstaja možnost, da ga bomo čez dve leti videli na EURU v Nemčiji (seveda pod pogojem, da se Poljska kvalificira), je težko pričakovati, da bo igral na svetovnem prvenstvu leta 2026.

Poljska si je z dodatnimi kvalifikacijami in zmagama za “zeleno mizo” proti Rusiji ter na igrišču proti Švedski v finalu zagotovila mesto med 32 najboljšimi ekipami na svetu. Robert Lewandoski je bil dobro razpoložen in je z golom proti Švedom svojo izbrano vrsto peljal proti Katarju.

Selektor Czeslaw Michniewicz bo potreboval še koga poleg napadalca Barcelone, da bo izstopal in igral na visoki ravni, če se bodo želeli prvič po svetovnem prvenstvu leta 1986 v Mehiki prebiti skozi skupinski del.

H2H

Nazadnje sta se na uradni tekmi ekipi srečali na svetovnem prvenstvu leta 1978 v Argentini, ko je Poljska slavila s 3:1. Nato sta se v letih 2011 in 2017 dvakrat pomerili na prijateljskih tekmah. Mehika je zmagala z 1:0, drugi dvoboj pa se je končal z 1:1.

Stavni nasvet

Vložek je velik. Nobena ekipa ne želi turnirja začeti s porazom, saj je to tekma, ki bo verjetno odločila o usodi obeh. Zaradi velikega vložka pričakujemo težko tekmo z malo goli.

Datum in ura: 22.11.2022, 17.00

Napoved: Manj kot 2.5 gola

Kvota: 1.53

Stavnica: Bet365

100% do 25€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj
Author stave-online

Leave a comment