Stavni nasveti: Iran – ZDA 29.11.2022, 20.00

stave-online
29 novembra, 2022
267 Views
Iran - ZDA

Iran je z zmago na svetovnem prvenstvu presenetil Wales in zdaj gojijo upanje, da bodo preživeli skupinski del in se uvrstili v izločilne boje. Na stadionu Al Thumama pričakuje ekipo Združenih držav Amerike. Ta tekma bo odločila, kdo gre naprej.

Iran

Iran spet igra podobno kot v kvalifikacijah in to je dokazal z zmago nad Walesom z 2:0. Iran je dober v napadu, vrnitev napadalca Bayer Leverkusna Sardarja Azmouna pa je tej ekipi dala dodatna krila. Ta igralec je za Iran doslej dosegel že 40 golov in igra ekipe je zelo odvisna od njega.

Iran ima trenutno tri točke iz dveh tekem v skupini B. Če jim bo uspelo premagati ZDA, si bodo v Katarju zagotovili nastop v izločilnem delu tekmovanja, to pa bi se jim zgodilo prvič v nogometni zgodovini te države. Obstaja še ena majhna možnost za preboj v primeru remija, in to je, če Walesu ne uspe premagati Anglije.

ZDA

Reprezentanca Združenih držav Amerike s svojim nastopom v Katarju kaže, da je treba nanjo v prihodnje računati. To je predvsem mlada ekipa, katere čas šele prihaja.

ZDA so na tem prvenstvu doslej dvakrat remizirale. Z Walesom so igrali 1:1, z Anglijo pa brez zadetkov. Prav ta tekma proti Angležem je pokazala moč te ekipe. Večji del tekme so bili boljši in le kanček sreče in spretnosti bi bila potrebna za dosego vsaj enega zadetka.

Z dvema točkama iz dveh tekem Američani zdaj potrebujejo zmago nad Iranom. Če jim bo uspelo zmagati na zadnji skupinski tekmi, jih v izločilnem delu čakajo Nizozemska, Ekvador ali Senegal.

H2H

Tekme med tema dvema ekipama že dolgo nismo spremljali. Nazadnje sta se Iran in ZDA pomerili leta 1998, Iran pa je slavil z 2:1.

Poškodbe in odsotnosti

Iran: Alireza Beiranvand, Alireza Jahan Bakhsh, Majid Hosseini

ZDA: brez odsotnih igralcev

Stavni nasvet

Obe ekipi imata velik motiv za zmago na tej tekmi. Mogoče so ZDA v rahli prednosti, toda tokratno svetovno prvenstvo je pokazalo, da to ne igra velike vloge. Obe ekipi sta sposobni zadeti gol in pričakujemo, da bodo skupno doseženi vsaj 3 goli.

Datum in ura: 29.11.2022, 20.00

Namig: Oba data gol (BTTS) + Več kot 2.5 gola na tekmi

Kvota: 2.87

Stavnica: Bet365

100% do 25€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj
Author stave-online

Leave a comment