Stavni nasveti: Hrvaška – Kanada 27.11.2022, 17.00

stave-online
27 novembra, 2022
100 Views
Hrvaška - Kanada

Ena zelo zanimiva tekma drugega kroga skupine F bo na sporedu na stadionu Khalifa International ob 17. uri.

Hrvaška

Hrvaška je v prvem krogu proti Maroku odigrala zelo slabo. Podprvaki sveta z mundiala v Rusiji pred štirimi leti so igrali pod vsemi pričakovanji in daleč pod svojim nivojem. Prevladovali so v posesti, vendar so imeli težave pri kreiranju konkretnih in lepih priložnosti.

Sedaj, v drugem krogu, jih čaka tekma proti Kanadi, kjer je zmaga skoraj obvezna, saj bi morebiten neuspeh, da ne rečemo poraz, povzročil velik problem, saj bi se morali v zadnjem krogu pomeriti z Belgijo in jo verjetno premagati.

Hrvaška je zelo izkušena ekipa z zelo dobrimi igralci, predvsem na sredini. Toda Zlatko Dalić mora najti način, kako prebuditi napad, saj sta Vlašić in Kramarić proti Maroku odigrala zelo slabo tekmo.

Dobra stvar za Hrvaško je, da Belgija igra tekmo z Marokom pred njihovo tekmo, tako da bo do začetnega živžga s Kanado že vedela, kakšno je stanje v skupini.

Hrvaška je neporažena že od junija, ko jo je v Ligi narodov premagala Avstrija. Od tega poraza so nanizali šest tekem brez poraza in v tem nizu ohranili mrežo nedotaknjeno štirikrat.

Kanada

Kanada je odigrala eno najboljših tekem v prvem krogu katere koli ekipe na svetovnem prvenstvu. Predvsem v prvem polčasu so bili precej boljša ekipa od Belgije, ustvarili so si veliko priložnosti, zgrešili tudi enajstmetrovko in na koncu, seveda izgubili.

Ta poraz bo zagotovo eden najbolj nezasluženih na svetovnem prvenstvu. Že pogled na xG, ki znaša 2,63 – 0,77 v korist Kanade, pove, kdo je bil boljši v tej tekmi.

Kanada je znana kot ekipa, ki ima zelo dober presing in se dobro giblje z žogo ter brez nje. Na 13 tekmah pred tisto tekmo z Belgijo so na kar devetih tekmah dosegli dva ali več golov. Zadeli so gol na 12 od zadnjih 15 tekem v vseh tekmovanjih.

Kanada je kvalifikacije CONCACAF končala na prvem mestu pred Mehiko in ZDA z 28 točkami prednosti, kar je omembe vreden rezultat.

H2H

Ekipi se do zdaj nista pomerili.

Poškodbe in odsotnosti

Hrvaška: Nikola Vlašić se je ve prvem polčasu proti Maroku poškodoval in je ob odmoru ostal v garderobi ter bi lahko to tekmo začel na klopi.

Kanada: Ni poškodovanih in odsotnih nogometašev.

Stavni nasvet

Ta tekma je zelo zanimiva. Hrvaška je, kot smo že omenili, zelo dobra in izkušena ekipa in mislimo, da bo Hrvaška poskušala uporabiti belgijsko taktiko in skušala ubiti ritem te tekme, kar je točno to kar je uspelo Belgiji v drugem polčasu prve tekme.

Kanada je zelo hitra in dobra ekipa, s fantastičnim presingom, in če jim kaj ne ustreza, so to počasne tekme. Po našem mnenju je Hrvaška dovolj dobra in izkušena, da vsaj na tej tekmi ostane neporažena.

Datum in ura: 27.11.2022, 17.00

Namig: Croatia/draw & under 3.5

Kvota: 1.78

Stavnica: 20Bet

100% do 122€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj
Author stave-online

Leave a comment