Stavni nasveti: Girona – Real Madrid 28.09.2022, 21.00

stave-online
28 septembra, 2022
100 Views
stavni nasveti košarka

V sredo se začenja nova izvedba najmočnejše košarkarske lige v Evropi ACB lige. Na prvi tekmi se bosta srečali Girona in Real Madrid. Začetek tekme v Palau Girona-Fontaj je predviden ob 21. uri.

To bo dvoboj med povratnikom med špansko košarkarsko elito in aktualnimi prvaki lige ACB. Los Blancosi so pred dnevi že osvojili prvo lovoriko v novem tekmovalnem letu, zato v Katalonijo potujejo polni optimizma.

Girona

Elitna košarka se po 14 letih vrača v Girono. Klub iz tega katalonskega mesta je takrat bil zadnjič v ligi ACB. Prejšnjo sezono so v končnici LEB Oro premagali Estudiantes in si zagotovili povratek med najmočnejše španske klube.

Ključni igralec te ekipe je Marc Gasol, nekdanji superzvezdnik lige NBA in eden najboljših igralcev španske reprezentance v zadnjih desetletjih. Je tudi predsednik kluba, zato je bilo zaradi tega vprašljivo, ali bo lahko igral, a v torek so sporočili, da bo lahko.

Čeprav je star 37 let, bo s svojimi izkušnjami veliko prispeval k tej ekipi. Še en igralec z veliko izkušnjami je playmaker Quino Colom, ki je v svoji karieri odigral nekaj pomembnih tekem ACB lige in Evrolige.

Girona je v pripravljalnem obdobju igrala dobro. Najboljšo predstavo so prikazali na prijateljski tekmi proti Joventutu, ki so jo dobili s 93:89. Cameron Taylor je bil na tej tekmi zelo opazen in Američan je na prijateljskih tekmah dosegal dobre številke.

Real Madrid

Aktualni španski prvaki so novo sezono začeli tako, kot so končali prejšnjo. V finalu superpokala ACB so premagali Barcelono z 89:83 po podaljšku in tako osvojili prvo lovoriko v novem tekmovalnem letu. Pred tem so v polfinalu suvereno premagali Real Betis s 100:69.

Igralci madridskega Reala so že na teh tekmah pokazali, da bodo v tej sezoni lovili naslove v vseh tekmovanjih. Poleti se je ekipa dodatno okrepila. Podpisali so Dzanana Muso, MVP-ja lige ACB v minuli sezoni, ki je takoj pokazal vse svoje kvalitete. Bosanec je proti Barci dosegel 19 točk, v polfinalu pa 21 točk.

Poleg njega se je v špansko prestolnico vrnil Sergio Rodriguez, novinca sta tudi Mario Hezonja in Petr Cornelie, tako da je ta ekipa polna izkušenj in individualne kakovosti. Najpomembnejša sprememba je na mestu glavnega trenerja, Pabla Lasa je nasledil Chus Mateo.

Ta trener je bil v preteklih sezonah v trenerskem štabu, tako da vsi igralci dobro poznajo njegove taktične zamisli.

H2H

Ti ekipi se v zadnjih 14 letih nista srečali.

Girona vs Real Madrid napoved

Girona je med poletnimi pripravami večkrat pokazala svoj ofenzivni potencial. Proti Barceloni so zbrali 77 točk, proti Joventutu pa kar 93 točk. Zato verjamemo, da se lahko solidno zoperstavijo favoriziranemu Realu. Pričakujemo strelsko zelo učinkovito tekmo.

Namig: Vsota točk več kot 162.5

Kvota: 1.8

Stavnica: 22Bet

100% do 122€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj
Author stave-online

Leave a comment