Stavni nasveti: Francija – Danska 26.11.2022, 17.00

stave-online
26 novembra, 2022
84 Views
Francija - Danska

Nazadnje, ko sta se ti dve ekipi srečali na svetovnem prvenstvu, se je tekma končala brez golov. Tokrat upamo, da temu ne bo tako in da nas čaka veliko bolj zanimiva tekma z zadetki na obeh straneh.

Francija

Francija je to svetovno prvenstvo začela na odličen način z zmago proti Avstraliji s 4:1. Aktualni svetovni prvak je na ta turnir prišel z velikimi ambicijami in željo, da ubrani pred štirimi leti v Rusiji osvojen naslov svetovnega prvaka.

Kljub številnim poškodbam zelo pomembnih igralcev ima Francija zelo dobro ekipo in veliko globine. Toda proti Avstraliji so nam pokazali, da imajo težave in pomanjkljivosti. To je bilo vidno predvsem na začetku tekme, ko so tudi prejeli gol.

Sredina z Rabiotom in Tshouamenijem ni delovala popolno in je pustila veliko prostora tekmecem, ki so našli način, kako to izkoristiti, in so prikazali slabosti obrambe, ki jo vodi kapetan Hugo Lloris in ni v popolnem stanju, še posebej zato, ker je kapetan v zelo slabi formi že od začetka sezone. Avstralija je vsem ekipam na turnirju pokazala, da lahko igrajo proti Francozom in kje so potencialne luknje.

A če so v obrambnem delu ekipe luknje, v napadu vse deluje kot po maslu. Trojica Kylian Mbappe, Ousmane Dembele in Olivier Giroud je verjetno ena najboljših na turnirju. Trojica je bila odgovorna za tri od štirih golov proti Avstraliji. Imeli so 23 strelov na gol in xG 4,21, kar je res impresivno.

Danska

Danska je na začetku svetovnega prvenstva razočarala z remijem brez golov proti Tunizijcem. So drugi favoriti v tej skupini in pričakovali so zmago na tisti tekmi. Zdaj je situacija nekoliko bolj zapletena, sploh če izgubijo proti Francozom.

Danci so se mučili s kreativnostjo in zaključkom. V drugem polčasu so zamudili neverjetno priložnost za zmago in trener Kasper Hjulmand mora najti način, kako prebuditi napad. Zato lahko pričakujemo nekaj sprememb v začetni enajsterici.

Na prejšnjem svetovnem prvenstvu je Danska igrala podoben nogomet. Na treh tekmah v skupini so imeli gol razliko 2:1 in se uvrstili naprej.

Kasper Humland je trener od leta 2020 in je poskrbel, da je ta ekipa predvsem zelo dobro organizirana v obrambi. Z njim kot selektorjem je Danska na 34 tekmah 19-krat ohranila mrežo nedotaknjeno! Kvalifikacije za svetovno prvenstvo so končali le s tremi prejetimi goli.

Medsebojne tekme

V zadnjih štirih letih so se srečali trikrat. V isti skupini sta bila tekmeca tudi na prejšnjem svetovnem prvenstvu. Ta tekma se je končala brez golov. Prav tako so bili v skupini v zadnji izvedbi Lige narodov. Danska je obe tekmi dobila z 1:2 in 2:0.

Poškodbe in odsotnosti

Francija: Lucas Hernandez je poškodovan in bo izpustil preostanek prvenstva.

Danska: Ni odsotnih ali poškodovanih igralcev.

Stavni nasvet

Francija je favorit, a Danska zna igrati z njo v zadnjih letih. Ta tekma je ena bolj zanimivih v drugem krogu, saj gre za ekipe, ki so favoriti za sam zaključek turnirja.

Francozi so nam pokazali, da obstajajo luknje, ki jih lahko tekmeci izkoristijo, pa tudi, da so neverjetno dobri v napadu. Na drugi strani je Danska dobro organizirana ekipa, a se mora znajti v napadu.

Pričakujemo zanimivo tekmo, kjer bosta obe ekipi poskušali zmagati in osvojiti vse tri točke.

Datum in ura: 26.11.2022, 17.00

Namig: Obe ekipi dosežeta gol

Kvota: 2.00

Stavnica: Bet365

100% do 25€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj
Author stave-online

Leave a comment