Stavni nasveti: Chelsea – Borussia Dortmund 7.03.2023, 21.00

stave-online
7 marca, 2023
346 Views
Chelsea vs Borussia Dortmund

Na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov bo Chelsea gostil Borussio Dortmund. Tekma je na sporedu v torek ob 21. uri na stadionu Stamford Bridge.

V prvem dvoboju teh ekip so z 1:0 slavili črno-rumeni. Edini gol na tekmi je v 63. minuti dosegel Karim Adeyemi.

Kvote

Končni izid: 1.80 / 3.84 / 4.43

Over/Under (2.5): 1.86 / 1.99

Kvote prek stavnice 20Bet.

100% do 100€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj

Chelsea

Če bo Chelsea izpadel v Ligi prvakov, bo zagotovo ostal brez ene same lovorike v tej sezoni. V Premier ligi so trenutno šele na desetem mestu lestvice s 34 osvojenimi točkami in jih imajo kar 19 manj od prvouvrščenega Arsenala.

Na zadnji tekmi v ligi so doma premagali Leeds z 1:0, do te zmage pa niso slavili na prejšnjih šestih tekmah. Na tistem srečanju so se gostje v prvem polčasu uprli naletom modrih, edini zadetek pa je v 53. minuti ob podaji Bena Chilwella dosegel Wesley Fofana.

Graham Potter ima velike težave s poškodovanimi igralci, na seznamu pa so Armando Broja, Edouard Mendy, Cesar Azpilicueta in Thiago Silva. Christian Pulisic, N’Golo Kante in Reece James so vprašljivi, a obstaja možnost, da bodo pripravljeni na dvoboj z Nemci. Mason Mount je kaznovan zaradi rumenih kartonov, medtem ko Benoit Badiashile in Pierre-Emerick Aubameyang nista prijavljena za izločilne boje Lige prvakov.

Če bo James pripravljen, bo verjetno na klopi za rezervne igralce Ruben Loftus-Cheek, Badiashileja pa naj bi zamenjal Trevoh Chalobah. Drugih sprememb v začetni enajsterici v primerjavi z dvobojem z Leedsom naj ne bi bilo.

Borussia Dortmund

Borussia Dortmund je v novem koledarskem letu zabeležila vse zmage. Porurci so v vseh tekmovanjih nanizali deset zaporednih zmag, trenutno pa so z 49 osvojenimi točkami izenačeni na prvem mestu Bundeslige in imajo toliko točk kot Bayern München.

Na zadnji prvenstveni tekmi so v derbiju kroga doma premagali RB Leipzig z 2:1. Oba zadetka sta v prvem polčasu dosegla Marco Reus in Emre Can. V 74. minuti so gostje uspeli znižati prednost domačih, niso pa se povsem vrnili v tekmo.

Težave s poškodovanimi igralci ima tudi trener Borussie Edin Terzić. Strelec edinega zadetka na prvi tekmi s Chelseajem Karim Adeyemi si je poškodoval stegensko mišico. Poleg njega mu ne bodo na voljo Youssoufa Moukoko, Mateu Morey, Abdoulaye Kamara, Donyell Malen in Julien Duranville. Julian Ryerson zaradi kazni ne bo igral v vrstah Dortmunda. Vprašljiv je tudi prvi vratar moštva Gregor Kobel.

Če Kobel ne bo pripravljen, ga bo zamenjal Alexander Meyer, medtem ko bo namesto suspendiranega Ryersona verjetno igral Raphael Guerreiro. Ampak to bomo šele videli.

H2H

Ti dve ekipi se do prejšnjega dvoboja, na katerem je Borussia Dortmund slavila z 1:0, še nikoli nista srečali na tekmovalnih srečanjih.

Pričakovani postavi

Chelsea (3-4-3): Kepa; Chalobah, Koulibaly, Fofana; James, Kovačič, Fernandez, Chilwell; Sterling, Havertz, Felix

Borussia Dortmund (4-3-3): Meyer; Wolf, Sule, Schlotterbeck, Guerreiro ; Ozcan, Can, Bellingham; Brandt, Haller, Reus

Stavni nasvet

Borussia Dortmund je v veliko boljši formi in v zadnjem času igra veliko boljši nogomet kot Chelsea. Poleg tega so na prvi tekmi prikazali nekoliko boljšo predstavo. Na drugi strani imajo modri prednost domačega igrišča, zato je naš nasvet za to tekmo remi ali zmaga gostov.

Datum in ura: 7.03.2023, 21.00

Namig: draw or Borussia Dortmund

Kvota: 1.98

Stavnica: 20bet

100% do 100€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj
Author stave-online

Leave a comment