Stavni nasveti: Cedevita Olimpija – Helios Domžale 23.09.2022, 20.15

stave-online
23 septembra, 2022
40 Views
stavni nasveti košarka

V finalu slovenskega superpokala se bosta pomerila najboljša ekipa slovenskega prvenstva in eden od favoritov za osvajanje ABA lige Cedevita Olimpija in član ABA 2 lige Helios iz Domžal.

Cedevita Olimpija

Cedevita v letošnjo sezono vstopa z najvišjimi ambicijami, to je dvig vstopnice za Evroligo, preko osvojitve Lige ABA ali Eurocupa. Imajo kakovost za oba naslova, le veliko stvari potrebujejo, da se polopijo. Trener Jurica Golemac je v zmajevem gnezdu že nekaj let in čas je, da naredi velik korak naprej. Za seboj bo imel vrhunsko napadalno ekipo.

Za razliko od prejšnjih sezon v ekipi ne bo glavnega igralca Jake Blažiča, ki bo kariero nadaljeval v Turčiji. Poleg Blažiča so ekipo zapustili še Pullen, Ejim in Auguste. Štirje igralci, od katerih je bilo lani veliko odvisno. A Cedevita je bila v tem prestopnem roku zelo aktivna.

Ekipo je okrepil izkušeni strelec Josh Adams, ki bo v tandemu z Yogijem Ferrellom resna grožnja nasprotnim obrambam. Zunanjo linijo so okrepili s strelcema Markom Jeremićem in Aaronom Harrisonom. Letos so investirali v podmladek. Prišel je Karlo Matković, eden največjih talentov v regiji. Tu je tudi Lovro Gnjdić iz Cibone. Velika moč Cedevite so domači igralci, Dragić, Omić, Murić, ki imajo za seboj ogromno izkušenj.

Cedevita Olimpija je ekipa, ki vedno igra na koš več in skuša posnemati način igre slovenske reprezentance.

Helios Domžale

V minuli sezoni si je Helios uspel zagotoviti nastop v ABA 2 ligi tudi za aktualno sezono, poleg tega se je tudi v slovenski ligi izkazal kot odlična in kompaktna ekipa. V finalu slovenskega prvenstva jih je premagala ravno Cedevita Olimpija, ki jih je premagala s 3:0.

Alfa in omega domžalske ekipe je Blaž Mahkovic, ki ima izkušnje z igranjem v ABA1 in tujini ter je zagotovo eden najboljših igralcev ABA 2. Helios je zapustil eden najboljših igralcev iz lanske sezone Ervin.

Trener ekipe Dejan Jakara daje priložnost predvsem mladim igralcem, kot so Babić, Sirič, Martic. Poleg tega je pripeljal še izkušenega centra Lovra Buljevića, ter Američana Austina Lukea in Dennisa Tunstalla!

Helios je tudi letos sposoben poskrbeti za velike preglavice pri Cedeviti, a tudi vsem, ki se jim znajdejo na poti.

H2H

31.05.22 – Helios Domžale : Cedevita Olimpija – 81:101

28.05.22 – Cedevita Olimpija : Helios Domžale – 87:75

25.05.22 – Helios Domžale : Cedevita Olimpija – 66:81

25.04.22 – Cedevita Olimpija : Helios Domžale – 53:87

Pričakovani postavi

Obe ekipi to temo pričakujeta v najmočnejši postavi, brez poškodovanih ali kaznovanih igralcev.

Stavni nasvet

Datum in ura: 23. 09. 22, 20.15
Namig: Cedevita Olimpija (več kot 89.5 točke)
Kvota: 1.687
Stavnica: 22bet

Cedevita bo tudi v tej sezoni forsirala napadalno košarko. V primerjavi z lansko sezono so dodali nekaj izkušenih strelcev, ki lahko prebijejo in razširijo obrambo. Tudi na tej tekmi pričakujemo, da bodo pokazali svoj napadalni arzenal.

100% do 122€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj
Author stave-online

Leave a comment