Stavni nasveti: Blackburn – Reading, 15.03.2023

stave-online
15 marca, 2023
327 Views
Blackburn - Reading

Ekipa Blackburna si prizadeva tri točke za nadaljevanje za mesto v playoff-u angleškega Championshipa.

Naši stavni strokovnjaki so na popularni britanski stavnici Unibet našli najboljše kvote za to tekmo. Če se registrirate za nov račun, lahko izkoristite Unibet bonus dobrodošlico.

Več informacij o Unibet bonus dobrodošlici lahko najdete tukaj.

Kvote

1×2: 1.72 / 3.50 / 5.25

Azijski hendikep (-0.5,-1.0 / +0.5,+1.0): 2.0 / 1.90

Skupni over/under (2.5): 1.80 / 2.050

Kvote preko Bet365 športne stavnice.

100% do 25€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj

Blackburn

Blackburn ima zelo dobro sezono, verjetno nad pričakovanji. Z 58 točkami in 18 zmagami po 36. krogih so na 5. mestu v prvenstvu. So daleč od boja za drugo mesto, ker je Sheffield United devet točk pred njimi, vendar pa mesto v playoff-u še ni zagotovljeno, ker je Norwich le tri točke za njimi in WBA pet točk za njimi.

Blackburn je imel veliko dela na zadnjih 10 tekmah. Razpored ni najboljši, ker se bodo pomerili proti šestim ekipam iz zgornje polovice lestvice, a od preostalih 10 tekem, jih bodo 6 igrali doma.

Prva od teh šestih tekem je proti Readingu.

Blackburn je bil v nizu petih zaporednih zmag in 11 tekem brez poraza, preden so v petek zvečer dosegli poraz proti Stokeu. V prvem polčasu so bili zelo slabi in to jih je stalo zmage. To je zadnja tekma v ligi za Blackburn do začetka aprila, saj bodo naslednji teden igrali v FA pokalu,  zato je ta tekma zelo pomembna.

Na zadnjih 10-ih tekmah Blackburn ni uspel zadeti gola samo dvakrat, ob tem na štirih tekmah obdržal mrežo nedotaknjeno.

V zadnjem mesecu in pol sta samo Middlesbrough in Burnley  zbrala več točk kot Blackburn. Prav tako je Blackburn druga najboljša domača ekipa v ligi, takoj za Burnley, in ima 12 zmag v 17 tekmah. Na domačih tleh imajo 5 zaporednih čistih mrež (10 v sezoni).

Ko Blackburn igra, je zelo velika razlika med igro doma in na gostovanjih, zato je zelo dobro, da imajo še šest domačih tekem v zadnjih 10 krogih.

Reading 

Po boju za obstanek v prejšnji sezoni navijači niso bili preveč optimistični glede te sezone. Vendar je Reading sezono začel neverjetno dobro in bil do konca oktobra celo v zgornji šesterici, kar je preseglo vsa pričakovanja.

Od oktobra naprej se stvari premikajo v pravo smer. Forma Readinga se je slabšala in na lestvici so začeli padati.  Sedaj so na 16. mestu s  44 točkami in 13 zmagami po 36 tekmah. Z desetimi krogi do konca so skoraj že rešeni pred izpadom, saj so 12 točk nad izpadom, čeprav so zadnji štirje meseci bili slabi.

V zadnjih štirih mesecih je Reading zmagal le petkrat od 20 odigranih tekem in le pet ekip ima manj točk kot oni. Če ne bi začeli sezone tako dobro kot so jo, bi se zdaj borili za izpad, toda v prvih treh mesecih so nabrali dovolj točk.

Reading je trenutno v seriji treh zaporednih porazov. V nobeni od teh tekem niso dosegli gola.  Od petih zmag v zadnih štirih mesecih so štiri zmagali na Madejskem stadionu.

V gosteh doživljajo niz petih zaporednih porazov in niso dosegli gola na nobeni od teh petih tekem.

Od sredine septembra imajo le eno zmago v gosteh in na sedmih od zadnjih 10 gostovanjih niso dosegli gola.

S 55 prejetimi goli imajo drugo najslabšo obrambo v ligi, le Wigan jih preseže s 57 prejetimi goli. 

Blackburn proti Reading H2H

17. 08. 22 – Reading: Blackburn – 3:0

19. 03. 22 – Reading: Blackburn – 1:0

23. 10. 21 – Blackburn: Reading – 2:0

02. 03. 21 – Reading: Blackburn – 1:0

27. 10. 20 – Blackburn: Reading – 2:4

Poškodbe in odsotnosti

Blackburn: Bradley Dack, Thomas Kaminski in Scott Wharton so poškodovani.

Reading: Rahman Baba, Junior Hoilett in Sam Hutchinson so poškodovani.

Napoved tekme

Blackburn je tu velik favorit. Imajo dve zaporedni domači tekmi v ligi proti ekipam iz spodnje polovice lestvice in morajo izkoristiti to priložnost.

Doma so v zelo dobri formi in na Ewood Parku so veliko boljša ekipa, zelo težko jih je zlomiti in premagati.

Reading je v zadnjih nekaj mesecih igral slabo, zato morajo biti hvaležni za odličen začetek sezone, saj so v zadnjih štirih mesecih igrali kot ekipa iz cone izpada.

Verjamemo, da je Blackburn velik favorit za zmago, vendar bomo stavili, da bodo dosegli več kot 1,5 gola.

Začetek tekme: sreda, 15.03.2023, 20:45

Napoved: Blackburn bo dosegel več kot 1.5 golov

Kvota: 2.10

Stavnica: Bet365

100% do 25€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj
Author stave-online

Leave a comment