Stavni nasveti: Benfica – Club Brugge 7.03.2023, 21.00

stave-online
7 marca, 2023
317 Views
Benfica vs Club Brugge

Po treh tednih premora se Liga prvakov nadaljuje ta torek s tekmami osmine finala. Benfica bo v Lizboni na stadionu Estadio da Luz pričakala Club Brugge.

Kvote

Končni izid: 1.33 / 5.25 / 8.50

Over/Under (2.5): 1.57 / 2.37

Kvote prek stavnice Bet365.

100% do 25€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj

Benfica novice

Benfica je po zmagi z 2:0 v Belgiji na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov nadaljevala z zmagami tudi v domačem prvenstvu. V prejšnjih treh krogih je ekipa Rogerja Schmidta dobila tri tekme. Zdaj ima tako Benfica pred drugouvrščenim Portom osem točk prednosti.

Da Benfica igra dobro od začetka 2022/23, so pokazali v skupinskem delu najelitnejšega evropskega nogometnega tekmovanja, ko so v skupini H zasedli prvo mesto pred favoriziranima Paris Saint-Germainom in Juventusom. V prvem dvoboju z Bruggejem so bili dominantni vseh 90 minutah.

Lizbončani imajo v dvobojih z belgijskimi klubi impresiven izkupiček. V zadnjih 15 tekmah v evropskih tekmovanjih so bili poraženi le enkrat. S prve tekme pa imajo dva zadetka prednosti.

Club Brugge novice

Na drugi strani Club Brugge v to tekmo vstopa po prepričljivem porazu s 3:0 v zadnjem krogu proti Oostendeju, ekipi, ki se krčevito bori za obstanek v ligi. V Jupiler Pro ligi je Club Brugge še vedno na četrtem mestu lestvice, za vodilnim Genkom pa zaostaja za kar 21 točk.

Zdi se, da je obračun z Benfico za belgijske prvake prišel ob nepravem času. V zadnjem času so v zelo slabi formi.

Ekipa Scotta Parkerja je zmagala le dve od zadnjih 11 tekem v vseh tekmovanjih od začetka koledarskega leta. Dva zadetka zaostanka proti gostom v Lizboni se torej v tem trenutku zdi misija nemogoče, sploh glede na zelo slabo predstavo Bruggeja proti portugalskim klubom, kjer so bili belgijski nogometaši poraženi na petih od prejšnjih šestih evropskih tekem.

H2H

Tekma na stadionu Jan Breydel, na kateri je Benfica zmagala z 0:2, je bila tudi prvo srečanje teh dveh ekip.

Poškodbe in odsotnosti

Benfica: Julian Draxler, Goncalo Guedes in Mihailo Ristič so poškodovani, medtem ko je Chiquinho vprašljiv za to tekmo.

Club Brugge: Jack Hendry in Andreas Skov Olsen sta poškodovana.

Stavni nasvet

Če pogledamo rezultate in trenutno formo teh dveh ekip, je Benfica favorit na tem srečanju. Ne verjamemo, da bo klub iz Lizbone izpustil iz rok uvrstitev v četrtfinale tega tekmovanja.

Datum in ura: torek, 7.03.2023, 21.00

Napoved: AH1 (-1.5)

Kvota: 2.010

Stavnica: Bet365

100% do 25€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj
Author stave-online

Leave a comment