Stavni nasveti: Baskonia – Unicaja 30.09.2022, 19.00

stave-online
30 septembra, 2022
321 Views
stavni nasveti košarka

V enem od derbijev prvega kroga Lige ACB bo Baskonia v svoji Fernando Buesa Areni gostila Unicajo. Začetek tekme je predviden ob 19. uri.

Po zelo slabi sezoni, v kateri je bila njihova igra na nizki ravni, se košarkarji Unicaje v novo sezono podajajo s spremenjeno zasedbo. Na drugi strani je Baskonia med poletjem pripeljala novega trenerja, tako da bomo spremljali dvoboj prenovljenih ekip.

Baskonia novice

Po izpadu od Real Madrida v polfinalu končnice Lige ACB je klub zapustil trener Neven Spahija, na njegovo mesto pa je prišel Joan Penarroya. Novi trener Baskonie je z ekipo San Pablo Burgos delal čudeže, pri Valencii pa ni zabeležil pričakovanih rezultatov.

Je tip trenerja, ki od svojih igralcev zahteva hitro igro z velikim številom posesti. To smo lahko videli na prijateljskih tekmah Baskonie to poletje, saj so na vsaki od zadnjih treh tekem dosegli 90 ali več točk.

Sestava ekipe je v primerjavi z lansko sezono nekoliko spremenjena. Simone Fontecchio, najboljši igralec Baskonie v zadnji sezoni, je podpisal z Utah Jazz in to bi lahko bila velika pomanjkljivost Špancev. Glavni strelec ekipe bi moral biti Rokas Giedraitis, veliko pa se pričakuje od centrske naveze Enoch – Costello.

Kot okrepitve so prispeli Darius Thompson, Mike Kotsar, Marcus Howard in Dalton Hommes, kdo od njih bo imel največji vpliv na igro Baskonie v prihajajoči sezoni, pa bomo še videli.

Unicaja novice

Verjamemo, da želijo vsi v Unicaji pozabiti lansko sezono in lanske rezultate. Ta ekipa je igrala zelo slabo in redni del končala na 12. mestu s 13 zmagami in 21 porazi. V minulem tekmovalnem letu so izgubili zadnjih šest tekem v Ligi ACB.

Poleti so pripeljali veliko novih igralcev, da bi izboljšali igro in rezultate. V Malago so prispeli Kendrick Perry, Nihad Djedovic, David Kravish, Dylan Osetkowski, Melvin Ejim, Tyler Kalinoski, Will Thomas in Augusto Lima, tako da bo to povsem nova zasedba glede na lansko sezono.

Trener Ybon Navarro je ostal v klubu, zato so vsi ti igralci prišli na njegovo željo. Unicaja je dobro začela novo sezono, saj je osvojila kvalifikacijski turnir FIBA ​​Lige prvakov. Dosegli so dve zmagi – proti Den Boschu s 114:58 in proti Levici z 91:73. Je pa Baskonia nekajkrat močnejša ekipa od prejšnjih dveh nasprotnikov.

H2H

Baskonia je lani dobila obe srečanji – 92:89 in 73:72.

Baskonia – Unicaja napoved

Baskonia je v predsezoni igrala zelo dobro in pričakujemo, da bodo to energijo prenesli tudi na prvo uradno tekmo nove sezone. Unicaja obrambno ni preveč močna, zato menimo, da lahko varovanci Joana Penarroye dosežejo več kot 85 točk.

Namig: Baskonia več kot 84.5 točke

Kvota: 1.82

Stavnica: 22bet

100% do 122€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj
Author stave-online

Leave a comment