Stavni nasveti: Anglija – ZDA 25.11.2022, 20.00

stave-online
25 novembra, 2022
256 Views
Anglija - ZDA

Anglija je na prvi tekmi na svetovnem prvenstvu v Katarju povozila Iran s 6:2. Zdaj si želijo zagotoviti prvo mesto v skupini B proti ZDA na stadionu Al Bayt v Al Khorju.

Američani so si na prvi tekmi razdelili točke z Walesom, pred njimi pa je še boj za izločilni del tekmovanja.

Anglija

Anglija ima za sabo dve odlični veliki tekmovanji. Polfinale v Rusiji in finale protiItalijanom na evropskem prvenstvu sta to ekipo spodbudila, da naredi še veliko več. Morda se ta tekmovanja niso končala tako, kot so Angleži želeli, a jim to daje spodbudo, da poskusijo storiti še korak dlje.

V Katarju so na uvodu premagali Iran s 6:2 in javnost na Otoku je že začela upati na velike uspehe. Jude Bellingham in Raheem Sterling sta v prvem polčasu prevladovala z zadetkoma, nato pa sta mrežo zadela Marcus Rashford in Jack Grealish. Trener te ekipe Southgate je zadovoljen z igro Angležev, a bi si želel, da ne bi prejeli dveh golov. Od njih zahteva veliko več koncentracije na igrišču.

Če premagajo ZDA, bo Anglija šele četrtič v zgodovini imela dve zaporedni zmagi na svetovnem prvenstvu. ZDA niso Iran, proti Walesu so prikazali dobro predstavo, a če bodo Angleži osredotočeni, ne bi smeli izpustiti te zmage.

ZDA

ZDA niso uspele nastopiti na svetovnem prvenstvu v Rusiji. Zdaj so v Katarju in imajo za sabo remi proti Walesu 1:1. Američani so igrali dobro, prvi gol je devet minut pred odmorom dosegel Timothy Weah. V drugem polčasu se je zdelo, da je njihova ostrina padla. Wales je silovito napadel in si ustvaril nekaj dobrih priložnosti za gol. Tako se je v 82. minuti z bele točke med strelce vpisal Gareth Bale.

Tako kot pri nekaterih drugih reprezentancah na tem prvenstvu je tudi ZDA pokazala nervozo, zaradi katere so delovali mestoma neorganizirano, a jim je novejša zgodovina naklonjena. ZDA se je uspelo iz skupine prebiti v izločilni del tako leta 2014, kot tudi leta 2010, ko so nastopili v skupini z Angleži.

Če želijo skupino tudi tokrat zapustiti kot zmagovalci, se bodo morali potruditi proti dobro motiviranim Angležem. Ali bo ta maksimalni napor zadostoval, pa ne bo odvisno samo od njih.

H2H

Leta 2018 je Anglija na prijateljski tekmi premagala ZDA s 3:0. Na SP 2010 so igrali 1:1, ZDA pa so proti Angliji dosegle edino zmago leta 1950, ko so slavile z 1:0.

Poškodbe in odsotnosti

Obe ekipi nimata težav s poškodbami in odsotnimi igralci.

Stavni nasvet

Anglija je po veliki zmagi nad Iranom v naletu. Imajo boljšo ekipo od Američanov in zdi se, da so bolje organizirani. Vse razen zmage Anglije tukaj bi bilo presenečenje.

Datum in ura: 25.11.2022, 20.00

Namig: Anglija zmaga in Več kot 1.5 gola

Kvota: 1.90

Stavnica: 22bet

100% do 122€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj
Author stave-online

Leave a comment