Intro

Stavni nasvet: The Strongest – Nacional Potosi

stavni nasveti

V tej sezoni nimamo veliko sreče, ko gre za tekme iz Brazilije, a na srečo se je spet začela ena izmed naših najljubših lig, 1. bolivijska liga. Čeprav se to ne sliši precej resno, je treba upoštevati, da je nogomet v Boliviji na zelo nizki ravni in da se za naslov ponavadi borijo do tri ekipe, ostale ekipe pa postajajo vse manj konkurenčne in se borijo za obstanek. Poleg tega je 80% igrišč bolj travnikov kot nogometnih igrišč, sodniki so amaterji in na kartonih zelo hitri, igralci pa so pogosto neplačani in se nagibajo k bojkotiranju tekem in ne želijo trenirati. Kot češnja na torti je več ekip, ki igrajo na izjemno visokih nadmorskih višinah, bolivijska liga pa je ena od tistih, kjer domače ekipe dosegajo procentualno največ zmag v sezoni.

[mailmunch-form id=”806602″]

The Strongest oz. Tigri, kakršen je njihov popularni naziv (zaradi črtastih črno-rumenih dresov), so že leta ena najmočnejših ekip. Pod pasom imajo 11 naslovov in so redni udeleženci tekmovanj Copa Libertadores in Copa Sudamericana. Prvi del letošnjega prvenstva so končali na drugem mestu, tik za nedotakljivim Bolivarom. Prihajajo iz La Paza, enega od mest na visoki nadmorski višini, vendar tokrat to ne bo prednost, saj k njim prihaja ekipa iz mesta Potosi, ki se prav tako nahaja na visoki nadmorski višini. Na zadnjih sedmih tekmah ima domača ekipa razmerje štiri zmage, dva remija in en poraz.

Gostje so ena od dveh ekip iz mesta Potosi (druga je bolj znana Real Potosi) in imajo v tej sezoni končno, po nekaj precej slabih sezonah, solidno ekipo, ki je prvi del sezone končala na tretjem mestu, takoj za ekipami Bolivara in The Strongest. V zadnjih sedmih srečanjih so zabeležili štiri zmage, nič remijov in tri poraze.

Pričakovani postavi

Trener domačih, z zelo poznanim imenom, Pablo Escobar se je po štirih tekmah znašel pod pritiskom svojih navijačev, saj je njegova ekipa zbrala le pet točk. Vendar je Escobar dobil podporo vodstva in bo še naprej vodil ekipo, saj je v zadnjem krogu The Strongest odlično odigral in zmagal proti ekipi Guabire s 4: 0. Pred tem dvobojem nima poškodovanih ali suspendiranih igralcev.

Na drugi strani je gostujoči trener ekipe Illanes novinarjem povedal, da se v La Pazu ne bo branil, ampak da bo njegova ekipa poskušala presenetiti favorizirano moštvo The Strongest in da nima težav s poškodovanimi in suspendiranimi igralci.

Rezultati in trendi

Ti dve moštvi sta doslej igrali 36-krat, nekoliko uspešnejša je domača ekipa, saj je zmagala na 20 tekmah, štirikrat je bilo neodločeno, Potosi pa je zmagal na 12 tekmah. V teh 36 tekmah je bilo skupno doseženih 121 golov, kar je v povprečju 3,36 gola na tekmo. Še ena statistika, ki pove veliko o številu doseganja golov, ekipa Nacional Potosi je bila v prvem delu sezone ena izmed “čvrstih” ekip s povprečjem le 2,75 golov. Kljub temu je bolivijska liga takšna, da je vsekakor treba slediti trendom, še posebej, ko vam stavnice dajo linijo, ki se ne ujema z dejanskim stanjem stvari.

Stavni nasvet

Kar zadeva končni izid, je azijski hendikep postavljen na -1ah, kar menimo, da je tvegana linija, saj bi Potosi lahko presenetil gostitelje, ki očitno še iščejo svojo formo. Po drugi strani pa je linija za gole postavljena na 2,5, kar menimo, da je dober value, saj obe ekipi lahko dosežeta gol, domača ekipa pa pred svojimi navijači, mora igrati napadalno. Zaradi tega verjamemo, da je najboljša možna stava tukaj Over 2.5 Goals (več kot 2 gola na tekmi), ki se plača po solidni kvoti 1,775 na spletni stavnici 1xBet.

Danes, 21:00 – 1. bolivijska liga

21:00 The Strongest – Nacional Potosi: tip, Over 2,5 Goals@ 1.775
1xbet

100% do 130€

1xbet je novejša stavnica z izjemno široko ponudbo športnih stav, casino iger, pokra. Stavnica se hitro prebija med glavne igralce v industriji iger na srečo. Njihova najpomembnejša storitev so verjetno prenosi tekem v živo, ki pokriva številne dogodke na najvišji ravni.

 

Vsi stavni nasveti

Relevant news