Stavni nasvet: Švedska – Slovenija

stavni nasvet

Enega od derbijev 2. kroga Evropskega prvenstva v rokometu igrata Švedska in Slovenija. Skupaj z Avstrijo in Norveško, Švedska je domačin turnirja najboljših evropskih selekcij, a zaključek turnirja (polfinale in finale) se bo igral v Stockholmu, tako da bodo Švedi imeli prednost domačega terena dokler bodo na turnirju, za razliko od Norveške, katera ima to prednost samo v začetni fazi, Avstrija bi pa imela v drugi fazi, saj bo domačin dveh skupin v naslednji fazi Dunaj in Malmo.

V prvem krogu skupine F je Švedska deklasirala Švico z 34:21 in tako upravičila vlogo favorita. Od prihoda Kristjana Andersona na klop te selekcije leta 2016, konstantno beležijo dobre rezultate na velikih tekmovanjih. Krona je vsekakor bilo finale Evropskega prvenstva dve leti nazaj, kjer so poraženi od Španije po velikem preobratu. Leta 2017 so na svetovnem prvenstvu izpadli izpadli v četrtfinalu od Francije katera je kasneje osvojila turnir, malo pa so razočarali prejšnje leto, kjer so po izjemnem začetku izgubili od Danske in Norveške in tako ostali prekratki za uvrstitev v polfinale. Vseeno, konstantnost je važna in oni konstantno zaključujejo velike turnirje kot ena izmed šestih najboljših ekip. Švedska na vsako veliko tekmovanje prihaja z ambicijo, da osvoji medaljo, a na tem Evropskem prvenstvu sigurno upajo na najsijoče odličje, glede nato da igrajo pred domačim občinstvom.

Ko govorimo o Sloveniji, naši so bili v centru pozornosti par mesecev nazaj, pred začetkom samega turnirja, ko je bil zamenjan dolgoletni trener Veselin Vujović po velikem škandalu na tekmi Zagreb-Celje, kjer je Vujović užalil slovenskega rokometaša Aleksa Vlaha. Ta incident je prišel v vse medije, Rokometna zveza Slovenija pa se je odločila, da zamenja izkušenega trenerja Vujovića in na njegovo mesto postavi Ljubomirja Vranješa. Vranješ ni imel preveč časa da postavi kocke v ekipi, tako da je cilj Slovenije na tem prvenstvu kvalifikacije za Olimpijske igre, a za nekaj takega jim bo dovolj že uvrstitev v naslednjo fazo turnirja in eventuelno še ena zmaga v tem delu tekmovanja. V prvem krogu se je Slovenija dokaj resno mučila s slabo Poljsko, pa je realno pričakovati da v direktnem dvoboju proti Švici v 3. krogu odločijo potnika v naslednjo fazo.

Pričakovani postavi

Glede na to da so domačini Evropskega prvenstva so se Švedi potrudili, da sestavijo najboljšo možno ekipo. Vseeno, poškodba ramena je onemogočila Matijasa Zakrisona da bi bil pripravljen, ampak Švedi upajo da to ne bo preveč uničilo njihovih planov, čeprav je Zakrison bil eden izmed najboljših igralcev v prejšnjih letih. Proti Švici so se najbolj izkazali Nilson, Tolbring in Ekdal z 6 goli. Kar se tiče Slovenije najboljši vtis sta pustila Blagotinšek in Mačkovšek.

Prejšnji rezultati in zanimivosti

Samo v periodu med januarjem 2015 in avgustom 2016, sta Slovenija in Švedska odigrali kar 5 uradnih tekem. 3x so zmagali Švedi, 1x Slovenci, enkrat pa je bilo izenačeno. Od takrat naprej niso več igrali, Švedska kot domačin turnirja ni rabila igrati kvalifikacij, na drugi strani pa Slovenija ni imela problemov da pride iz skupine v kateri so bili še Nizozemska, Litva in Estonija. Že smo omenili, da sta v prvem krogu obe ekipi zabeležili zmagi, in to bo najverjetneje direkten obračun za prvo mesto.

Stavni nasvet

Predlog za to tekmo je Švedska -1.5 (zmaga Švedska za 2 ali več golov razlike), stavnica Bet365 nam ponuja kvoto 1.78 za tole igro. Za ostale kateri imajo radi nekoliko varnejše stave, kvota na zmago Švedske je 1.55. Švedska ima boljšo ekipo od Slovenije, igrajo pred domačimi gledalci in ustvarili so neprimerljivo boljši vtis v prvem krogu kot Slovenci in vse to govori da v tole tekmo prihajajo kot veliki favoriti. Pričakuje se, da bosta obe ekipi prišle v naslednjo fazo tekmovanja in v kolikor se to zgodi, bo zmagovalec tega obračuna prenesel še dodatni 2 točki, tako da bi poraz in ene in druge oddaljil od morebitnega polfinala. Kot je navedeno v analizi reprezentanc, cilji obeh so zelo različni, pa je zato jasno da bodo Švedi imeli večji motiv, saj v kolikor ne dobijo te tekme bodo v zelo težki poziciji, da se uvrstijo v polfinale in borbo za medalje.

bet365 slovenija

100% do 25€

Čeprav je spletni ponudnik bet365 znan predvsem kot ena izmed vodilnih spletnih stavnic, lahko v njegovi ponudbi poleg bogate izbire stav najdete številne igre na srečo ter igralnico v živo, kar bo zagotovo všeč tudi najbolj zahtevnim igralcem.

Relevant news