Intro

Stavni nasvet: Sporting Braga – Benfica

stavni nasveti

Portugalska liga je z vidika stavnih napovedi precej čudna iz več razlogov. Imamo nekaj izjemno prevladujočih ekip, ki zmagujejo v številnih tekmah, vendar pa je kvota na njih precej slaba. Po drugi strani pa ostale ekipe pogosto igrajo dokaj zaprto in nikoli ne moremo z gotovostjo izvesti zaključka, katero igro odigrati. Vendar pa se občasno pojavi ekipa, ki se v sezoni izkaže za zelo donosno. Lani je bila to ekipa Portimonense, ki je bila “sigurca” za gole, tokrat pa je po našem mnenju to ekipa Sporting Brage.

Sporting Braga se že nekaj let spogleduje z možnostjo, da bi se vključila v boj za naslov. Vendar pa enostavno nimajo dovolj moči, da bi skozi celotno sezono ohranjali visoko raven iger, da bi lahko parirali Portu in Benfici. V tej sezoni ima Braga več kot solidno ekipo, ki se bo zagotovo borila za uvrstitev v Evropo na koncu sezone, a zagotovo ne dovolj dobro, da bi se borila za naslov. Kar lahko rečemo za Brago je dejstvo, da igrajo zelo ofenzivno in vedno poskušajo zabiti še gol več. Na zadnjih sedmih tekmah imajo izkupiček 5 zmag, 1 remi in 1 poraz.

1xbet bonus

Benfica na drugi strani ima tudi letos največ aspiracij, ko gre za državno prvenstvo. V zadnjih letih so se prvenstva običajno odločala v zadnjem krogu, saj tako Benfica kot Porto igrata fantastično in redko izgubljata točke. Trener Bruno Lage ima v tej sezoni zelo mlado ekipo, ki jo sestavlja nekaj zagotovo v prihodnosti globalno poznanih igralcev. Benfica je v zadnjem krogu na svojem stadionu izgubila proti Portu z 2: 0 in zagotovo bo poskušala na tej tekmi odpraviti to sramoto.

Pričakovani postavi

Čeprav je Braga sredi tedna igrala kvalifikacijsko tekmo za Ligo Evropa, je trener izjavil, da je ta tekma zanj izredno pomembna in da ne bo rotiral svoje ekipe. Benfica na drugi strani še ni igrala v sredini tedna in naj bi prav tako igrala z najboljšo možno postavo.

Rezultati in trendi

Ti dve ekipi sta doslej igrali 58-krat in zagotovo lahko rečemo, da so rezultati zelo enostranski, iz preprostega razloga, ker Benfica že leta prevladuje na Portugalskem. Konkretno, gostitelji so zmagali le 11-krat, bilo je 14 remijev in pa kar 33 zmag moštva Benfice. Še posebej zanimivo je, da sta na osmih od zadnjih deset tekem obe ekipi dosegli zadetek. Zaradi tega nam ob pogledu na ta trend ni jasno, zakaj je na omenjenem trgu na voljo tolikšna kvota in preprosto moramo odigrati to stavo.

Stavni nasvet

Stil igranja obeh ekip, pa tudi ti trendi, o katerih smo govorili, nam kažejo, da je na tej tekmi mogoče pričakovati več golov. Zagotovo je Benfica favorit in na rezultat ne bomo igrali saj menimo, da je najboljša stava na tej tekmi igrati Both Teams To Score (obe ekipi dosežeta gol), ki je na voljo po solidni kvoti 1.725 na spletni športni stavnici 1xBet.

1xbet bonus

Relevant news