Stavni nasvet: Nemčija – Poljska 18.09.2022, 17.30

stave-online
18 septembra, 2022
38 Views
stavni nasveti košarka

Tekma za tretje mesto je za mnoge najtežja tekma na celotnem prvenstvu, saj sta obe reprezentanci po porazu v polfinalu “na tleh”. Tokrat je situacija nekoliko drugačna, saj obe ekipi nimata česa obžalovati, ker sta že dosegli odličen rezultat na tem prvenstvu. To se nanaša predvsem na selekcijo Poljske, ki ji mnogi niso dajali možnosti za napredovanje iz skupine.

Nemčija

Nemška izbrana vrsta je pravi hit tega prvenstva, skoraj pa so si priigrali uvrstitev v finale Eurobasketa. Morda niso ena najboljših ekip na tem Euru, so pa zagotovo ena izmed ekip, ki igrajo najlepšo košarko, z veliko energije na obeh straneh igrišča. Nemci so imeli bučno podporo s tribun, najprej v Kölnu, kjer so odlično igrali v skupini smrti in so premagali Francijo, Litvo, Bosno in Hercegovino ter nazadnje še Madžarsko, edini poraz pa so vpisali v tesni tekmi s Slovenijo. Skupino so sklenili na drugem mestu, v osmini finala pa jih je čakala ekipa Črne gore. Odigrali so zelo nenavadno tekmo, v nekem trenutku imeli celo 30 točk prednosti, a so na koncu vendarle rešili tekmo in se uvrstili v 1/4 finale. Tam jih je čakala favorizirana selekcija Grčije z letečim Giannisom. Nemci so odigrali najboljšo tekmo turnirja in premagali Grke ter dosegli kar 107 točk!

V polfinalu so se pred polno Mercedes-Benz Areno v Berlinu pomerili s “pomlajeno” vrsto Španije. Schroder in druščina so odigrali odličen prvi polčas, a niso mogli zadati zadnjega udarca Špancem. Ki ji je na krilih Browna in Alberta Diaza uspel preobrat in premagati Nemčijo.

Kar krasi igro Nemčije, je velika borbenost in agresivnost. Poleg tega imajo na igrišču dva vrhunska igralca. Najprej je treba izpostaviti Dennisa Schroderja, ki igra kot v transu. Uživa v vsakem napadu in povzroča težave pri vsaki obrambi. Španiji je dosegel 30 točk!

Poleg Dennisa, ki si je z Lakersi prislužil novo pogodbo, na turnirju vrhunsko igra tudi mladi Franz Wagner, ki s potezami in samozavestjo spominja na mladega Dirka. Poleg njiju je tu še Daniel Theis, ki je z obrambo in prisotnostjo v raketi zaustavil Giannisa. Branilca Obst in Lo igrata odličen turnir, saj mečeta kot branilski tandem Golden State Warriors. Obst se je izkazal za enega najboljših strelcev v Evropi, njegovi odstotki na tem prvenstvu pa so blizu 50 %.

Proti Poljski je favorit Nemčija, ki bo skušala z obrambo zlomiti zelo močne Poljake in osvojiti medaljo, ki je lahko pravi kažipot za mlade igralce, ki prihajajo, da bi dosegli še kaj več v prihodnosti.

Poljska

Ekipa pod vodstvom Igorja Miličića je na tem prvenstvu opravila fantastično delo. Poljakom niti stavnice niso dajale veliko možnosti za napredovanje iz skupine, kaj pa šele, da se bodo borili za kolajno. In tako je do neke mere izgledalo v skupini. V skupini so Poljake hudo porazili Finska in Srbija, na obeh tekmah so imeli skoraj 30 točk minusa, a so se v osmino finala prebili s tretjega mesta, ker so v skupini premagali Veliko Britanijo, Češko in Izrael. To jih je pripravilo do dvoboja z zelo neugodno selekcijo Ukrajine. A so jih premagali, zaradi dominantne predstave dvojca Slaugther – Ponitka, ki je skupaj dosegel 46 točk. Ponitka je absolutni vodja te ekipe, ki prevladuje na obeh straneh igrišča. Proti Ukrajini je poleg 22 točk zbral še 9 skokov in 6 podaj.

A tisto, o čemer se bo še dolgo govorilo, je četrtfinalna tekma med Poljsko in Slovenijo. Slovenija je bila na tej tekmi absolutni favorit in vsi so pričakovali prepričljivo zmago. Toda pojavil se je Ponitka, ki je na tej tekmi odigral morda eno najboljših tekem v zgodovini Eurobasketa. Ponitka je na tem dvoboju dosegel trojni dvojček. Poleg 26 točk je imel še 16 skokov in 10 podaj. Poleg teh brutalnih številk je zadel trojko za zmago in ustavil Luko Dončića v obrambi.

V polfinalu niso imeli možnosti, Francija je izkoristila krajšo rotacijo, utrujenost in izčrpanost ter jih premagala za 40 točk.

Poljaki so zelo solidna ekipa, poleg ofenzivnega skoka igrajo veliko na svojega centra, mladega Balcerowskega, ki odlično izkorišča lob podaje svojih branilcev.

Poljaki nimajo česa izgubiti, vstopili bodo razbremenjeni in poskušali poskrbeti za novo presenečenje ter premagati gostiteljico Nemčijo in osvojiti bronasto kolajno. A ne bo jim lahko.

H2H

03.07.22 – Nemčija : Poljska – 93:83

28.11.21 – Poljska : Nemčija – 69:72

18.08.19 – Nemčija : Poljska – 92:84

19.08.17 – Nemčija : Poljska – 75:80

Pričakovani postavi

Obe ekipi bosta to tekmo pričakali v najmočnejši postavi, brez poškodb in brez kaznovanih igralcev.

Stavni nasvet

Datum in ura: 18. 09. 22 17.30h
Namig: Nemčija (-11.5)
Kvota: 1.83
Stavnica: 22bet

Po velikih naporih v polfinalu in četrtfinalu morajo igralci zbrati moči in odigrati tekmo za tretje mesto. Poljaki so bili proti Francozom videti kot raztresen orkester, brez energije, kot da so z zmago proti Sloveniji že osvojili Eurobasket in da je to velik uspeh. Kakovost Nemčije in želja po medalji na tem Eurobasketu sta nesporni in menimo, da bodo to tekmo dobili za več kot 15 točk in osvojili tretje mesto.

Preverite še današnji listek dneva tukaj.

100% do 122€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj
Author stave-online

Leave a comment