Stavni nasvet: London Lions – Turk Telekom, 22.03.2023

stave-online
22 marca, 2023
290 Views
London Lions - Turk Telekom

V Londonu nas čaka še ena odlična tekma v okviru Eurocupa, srečala pa se bosta domači Lions in ekipa Turk Telekoma, ki v tej sezoni igra odlično košarko.

London Lions

Lions so v letošnji sezoni naredili popolno prenovo moštva in resno pristopili k sestavljanju ekipe za Eurocup. Prišlo je nekaj znanih imen, z izkušnjami igranja v Evroligi in NBA.

Ekipo je najprej okrepil nekdanji igralec iz lige NBA Kosta Koufos, ki se je po spodobni epizodi pri Sacramento Kings vrnil in skušal kariero obuditi v moskovskem CSKA, a mu ni uspelo, saj so poškodbe naredile svoje.

Topel grški otok je zamenjal za deževen in meglen London. Ob njem je prišel tudi Sam Dekker, ki že vrsto let sodi med najboljše štirice v Eurocupu.

Tudi znani imeni, ki sta okrepili Lionse, sta hrvaški in češki reprezentant Tomo Zubčić in Vojtech Hruban. Nelson, Soko in Sharma so igralci, ki smo jih v dresu reprezentance Velike Britanije spremljali skozi kvalifikacijska okna. Med sezono jih je okrepil še Taylor Jordan, ki je prišel iz Cluja.

Lions so poskrbeli za veliko presenečenje in si z razmerjem zmag 7-9 že zagotovili zgodovinski uspeh in uvrstitev v končnico Eurocupa! Ekipo je v zadnjem krogu v Londonu premagal Promitheas.

V zadnjih 6 dneh so odigrali tri tekme. Poleg Promitheasa so jih premagali še Sheffield Sharks, v napeti končnici pa so premagali Newcastle Eagles.

V to tekmo se podajajo brez Koufosa, ki ima že dlje časa težave s poškodbami.

Turk Telekom

Ekipa iz prestolnice Turčije v tej sezoni igra odlično košarko. Nadarjeni turški trener Erden Can je ustvaril odlično ravnovesje med domačimi in tujimi košarkarji, kar je še posebej pomembno v turških ekipah, kjer imajo turški igralci zelo pomembno vlogo.

Odlično sezono ima Axel Bouteille, ki v Eurocupu v povprečju dosega 18 točk, njegovi odstotki pa so 60/46/90! Daleč od tega, da bi Bouteille slabo vodil žogo, a ne komplicira veliko, žogo prepušča Američanoma Grantu in Taylorju.

Jones dominira pod košem, Turk Telekom pa ima odlično širino z Nickom Sestino, ki ima v tej sezoni odličen met za tri točke in 50-odstotni met. Pod košem so dobili okrepitev v obliki Michaela Erica, ki bo prinesel veliko pri moči v raketi.

Ekipa Turk Telekoma igra v zelo dobri formi na obeh frontah. Toda na zadnji tekmi proti Gran Canarii so bili poraženi na Kanarskih otokih, saj so odigrali porazen prvi polčas. Toda v drugem polčasu so se vrnili in zaostanek znižali na vsega 6 točk, a je tekmo s par norimi meti odločil izkušeni John Shurna.

H2H

14.12.22 – Turk Telekom : London Lions – 102:74

Poškodbe in odsotnosti

London Lions: Koufos, Hruban (?).

Turk Telekom: Nihče.

Stavni nasveti

V prvi tekmi je Turk Telekom premagal londonsko ekipo z 28 točkami razlike. Menimo, da imajo v tej tekmi veliko možnosti za zmago, še posebej, ker je London v zadnjih 6 dneh odigral kar 3 tekme.

Datum in ura: 22.03.2023, 20:30

Namig: Turk Telekom -4.5

Kvota: 1.768

Stavnica: 22Bet

100% do 122€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj
Author stave-online

Leave a comment