Stavni nasvet: Jose Wilstermann – Nacional Potosi

stavni nasveti

Večkrat smo že govorili o tem, kako zanimivo je bolivijsko prvenstvo z več vidikov, od sociološkega do materialnega skozi stave. Kljub temu pa je nam še posebej zanimivo gledati tekme Bolivijske lige, ker so pogosto zelo zabavne, z veliko smešnih situacij, pa tudi lepih potez. Nocoj je deseti krog državnega prvenstva in na stadionu Estadio Felix Capriles v mestu Cochabambi na visoki nadmorski višini, se bosta srečala domači Jose Wilstermann in gostje iz Potosija, Nacional. Domači so trenutno vodilna ekipa Bolivijske lige, medtem ko je Nacional pri vrhu razpredelnice.

Domači v tem delu sezone igrajo več kot odlično in so zasluženo na prvem mestu razpredelnice, pred velikanoma bolivijskega nogometa Bolivarjem in The Strongestom. V zadnjih sedmih srečanjih imajo razmerje med petimi zmagami, nič remiji in dvema porazoma. Eden od teh dveh porazov je prišel ravno v zadnjem krogu, ko so z 0-2 izgubili proti ekipi The Strongest. Zaradi tega so močno motivirani, da na tej tekmi dosežejo pozitiven rezultat.

1xbet bonus

Gostujoča ekipa je znano in priljubljeno moštvo iz mesta Potosi, vendar so imeli v zadnjih letih veliko vzponov in padcev, predvsem zaradi finančnih težav. V tej sezoni so se utrdili, rezultati pa so precej boljši. V zadnjih sedmih srečanjih imajo razmerje štiri zmage, en remi in dva poraza. Tudi oni so v zadnjem krogu izgubili, na svojem igrišču proti Oriente Petrolero, v izjemno zabavni tekmi, ki se je končala z rezultatom 2-3.

Pričakovani postavi

Novice s sedeža obeh moštev so sledeče, domači trener Diaz ne bo mogel računati na enega pomembnega nogometaša. Čeprav se po poškodbi vrača Argentinec Chavez, bo Wilstermann danes brez branilca Balliviana. Gostujoče moštvo na drugi strani nima težav s poškodbami ali suspenzi pomembnih igralcev.

Rezultati in trendi

Ti dve ekipi sta doslej igrali 30-krat, ekipa Joseja Wilstermanna pa je imela v zgodovini veliko več uspeha. Namreč, zmagala je skupno 16-krat, 7-krat je bila neodločeno, 7-krat pa je zmagala ekipa Nacionala Potosija. Posebej zanimivo je, če gledamo medsebojne dvoboje, da zadnjih 14 tekem zelo pogosto ni padlo veliko golov, najbolj zanimiv trend pa je, da Nacional Potosi v Cochabambi ni zmagal že več kot 12 let. Ta trend je zelo izrazit in menimo, da ga je treba upoštevati.

Stavni nasvet

Igranje v Cochabambi v vročem vremenu je smrtonosno za ekipe, ki niso vajene igrati na visoki nadmorski višini. Gostitelji so boljši in motivirani za zmago, potem ko so v zadnjem krogu izgubili proti The Strongestu, in zato mislimo, da je najboljša stava na tej tekmi, da igramo na zmaga Jose Wilstermann (Jose Wilstermann money-line), ki se plača po solidni kvoti 1.68 na stavnici 1xBet.

Relevant news