Intro

Stavni nasvet: Finska – Grčija

stavni nasveti

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto se nadaljujejo, razmere v skupinah pa so zelo napete. Kvalifikacije se bodo zaključile tekom septembra, oktobra in novembra in številne selekcije upajo, da bodo neposredni potniki na celinsko prvenstvo prihodnje leto. Danes bo odigrana izjemno zanimiva tekma v Tampereju na Finskem, kjer bo domača ekipa Finske poskušala utrditi svoj položaj drugega v skupini proti vedno neugodni grški reprezentanci. Grki kvalifikacij niso dobro začeli in že na polovici kvalifikacij so v situaciji, ko se morajo reševati na gostujočem terenu.

Finska igra zelo zanimiv nogomet, pod vodstvom napadalca Norwich Cityja Temu Pukkija, izbranega za najboljšega igralca Premier lige v preteklem mesecu. Pukki je na začetku sezone pokazal, da je v odlični formi in, da ni zaman ljubitelj navijačev Norwicha, ki imajo slogan “no Temu, no party”. Finci so v svojih kvalifikacijah do zdaj solidni, saj so po začetnem porazu z favorizirano Italijo iztržili tri zmage proti Armeniji, Bosni in Hercegovini in Lihtenštajnu. Finska je v zadnjem letu igrala odlično, uspeli so se celo uvrstiti v B-divizijo Lige narodov po odličnih rezultatih v svoji skupini.

1xbet slovenija

Grki so tenutno četrti na lestvici v tej skupini z le eno zmago, enim remijem in dvema porazoma. Doslej so premagali le šibek Lihtenštajn, medtem ko so z Bosno in Hercegovino remizirali in izgubili zadnji dve tekmi proti Italiji in Armeniji na domačem terenu. Vprašanje je, s kakšnim razpoloženjem se danes spopadajo Grki, še posebej, ker jih je njihov zadnji poraz močno pretresel.

Pričakovani postavi

Oba selektorja nimata večjih težav s svojimi ekipami in na sredini igrišča lahko pričakujemo velik boj. Grki so znani kot ekipa, ki rada igra bolj zaprt nogomet in išče priložnosti v protinapadih, medtem ko Fincem preprosto ni treba hiteti in lahko mirno čakajo na napako grške obrambe.

Rezultati in trendi

Ti dve reprezentanci sta v novejši zgodovini igrali kar 16-krat, boljše rezultate pa ima Grčija. Tekme teh dveh ekip so na splošno imele malo golov, vendar takšni trendi niso dovolj dober pokazatelj, kaj lahko pričakujemo od te tekme.

Stavni nasvet

Namesto da bi sledili trendom, menimo, da je najbolje, da se osredotočimo na stanje obeh moštev. Finska je v naletu že več kot leto dni in igra dobro, njihovi glavni igralci pa so v odlični formi. Grčija je po drugi strani vidno padla v kakovosti in formi in mislimo, da gostovanje na Finskem ni pravi kraj za iskanje zadnjega upanja. Zaradi tega menimo, da obstaja velika verjetnost, da bo Finska iz te tekme odšla kot zmagovalka, vendar zaradi previdnosti predlagamo, da igramo na Finska -0,25AH (Finska pokrije -0.25 azijskega hendikepa), za katero se na 1xBetu plača soldina kvota 1.90.

Če niste prepričani, kako deluje azijski hendikep, predlagamo, da preberete naš članek na to temo, saj vam lahko tovrstna linija hendikepa daje resno prednost pred stavnicami.

1xbet slovenija

Relevant news