Stavni nasvet: Baskonia – Manresa

stave-online
5 januarja, 2020
733 Views
stavni nasvet

Po veliki zmagi proti Barceloni v Evroligi, Baskonija na svojem igrišču pričakuje Manreso, eno od najslabših ekip Endesa lige v tej sezoni. Baskonija je imela veliko težav od začetka tekmovalne sezone ampak najbolj se zdi da ekipi manjka samozavesti. Davek je plačal Velimir Perasović, na njegovo mesto pa je prišel Duško Ivanović pred desetimi dnevi. Čeprav so pod vodstvom črnogorskega stratega bili deklasirani od Albe v Berlinu, nato pa še v Zaragozi, je ekipa pokazala karakter proti Barcelone, kjer so zadeli kar 16 metov za tri točke iz 33 poizkusov. Po tekmi je večina igralcev izjavila, da so igrali v krču večji del sezone in da bi sedaj morale stvari kreniti na bolje. Naslednja ovira se imenuje Manresa. Zraven dveh točk, kolikor prinaša zmaga, je ta tekma za Baskonijo pomembna tudi iz perspektive Kraljevega pokala, saj se v Španiji sodelujoči v Kraljevem pokalu sortirajo na osnovi pozicije v Endesa ligi po 17. odigranih kolih, na zaključni turnir pa gre sedem najboljših ekip zraven domačina turnira, to pa je v letošnji sezoni Malaga. Da bi Baskonija imela vsaj šanso, da na lestvici zaključi na sedmem mestu, morejo nujno zmagati na naslednjih dveh tekmah v domačem prvenstvu, tako da bodo zelo motivirani v tem duelu z Manreso.

1xbet slovenija

Manresa je dokaj slabo začela sezono, razlog pa tiči verjetno v temu, da tekmujejo v FIBINI Ligi prvakov, z obzirom da ta klub ni navajen v preteklosti da igra na večih frontah in da ima dve tekmi na teden. Trener Pedro Martinez je imel veliko problemov in govorilo se je, da bo tudi zamenjan, ampak so stvari krenile na bolje po zmagu nad Mursijo z rezultatom 93:92. To je v tem trenutku bil direkten obračun v borbi za obstanek, a po tej zmagi je Manresa vnovčila še tri zmage v štirih tekmah, na gostovanju so premagali Juventut in Betis, na svojem terenu pa so slavili proti evroligaški Valencii. To kar je zanimivo je to, da so vse tri zmage bile zaključene z zaključno žogo v zadnjih sekundah tekme. Najboljši posameznik Manrese je bil Ryan Toolson, v začetni postavi pa se nahajata tudi dva bivša ABA igralca Luka Mitrović in William Magarity. Na koncu je Manresa z štirimi zmagami v zadnjih petih tekmah priplula v mirne vode, imajo dve zmagi več kot je cona izpadanja in vsekakor je tale tekma za njih zelo pomembna kot Baskoniji.

Pričakovani postavi

Zraven Jayson Grangerja in Patricka Garina kateri bo najverjetneje izpustil ostanek sezone, je Baskonija izgubila tudi Luco Vildozo, kateri bo zaradi poškodbe odsoten naslednja dva tedna. Poškodbe niso preskočile niti Manreso, pa tako trener Martinez nima na razpolaganu Frankie Ferrarija in Jordan Sakhoja.

Prejšnji rezultati in zanimivosti

Zadnjih 12 medsebojnih tekem teh dveh klubov se je končal kar 11x v korist Baskonije. Manresa je zadnjo zmago dosegla v ˝Fernando Buesa˝ areni davnega leta 2012, kasneje pa je Baskonija slavila v vsaki od naslednjih sezon na domačem parketu, razen leta 2016 kjer je bilo 83:80, vse ostale medsebojne tekme pa je Baskonija dobila v dvomestni razliki.

Stavna napoved

Kot je že povedano, ta tekma je za Baskonijo zelo pomembna, tako da je naš predlog Baskonia -6.5 (zmaga Baskonije za 7 točk ali več), stavnica 1xBet pa ponuja kvoto 1.70 za tole stavo. Baskonija razpolaga z nekoliko zelo dobrih šuterjev v svoji ekipi, tukaj mislimo predvsem na Nika Stauskasa in Matta Janninga, njuna samozavest je bila na zelo slabem nivoju prejšnje tekme, tako da bi jima odličen šuterski večer proti Barceloni moral dati krila, da odigrajo v tej tekmi več kot solidno. Dokaj pozabljeni Pierria Henry je odigral tekmo sezone, tako da je celotna ekipa dvignila nivo igre in kadar se to zgodi, ponavadi sledi serija dobrih tekem. Če primerjamo kvaliteto Baskonije in Manrese, je jasno da ima ekipa Duška Ivanovića veliko boljše igralce.

1xBet

4.1/5
  • Najboljše kvote
  • Prek 150 možnosti plačevanja
  • Super bonusi in promocije
  • Live streaming
  • Več kot 40 različnih jezikov
  • Številni azijski hendikepi in posebni trgi
  • Samo ena licenca
  • Omejeni dostopi v nekaterih državah
100% do 130€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj
Author stave-online

Leave a comment