Stavni nasvet: Arsenal – Leeds United

stave-online
6 januarja, 2020
646 Views
stavni nasvet

Danes se v okviru tretjega kroga FA pokala igra zelo zanimiva tekma, v Londonu na Emirates Stadium domača ekipa Arsenala pričakuje vodilno ekipe Championshipa Leeds United. Glede na to kar sta obe ekipi letos pokazali, smo povsem prepričani, da nas čaka zelo zanimiva tekma z veliko atraktivnimi potezami.

Domači Arsenal trenutno zaseda 10. mesto v Premier ligi, pred desetimi dnevi pa so končno dobili novega trenerja, saj je na klop sedel legendarni igralec kluba Mikel Arteta. Na klopi je sicer v vmesnem času, po odhodu Unai Emerya, sedel Freddie Lünberg, ki pa tudi ni uspel napraviti pozitivnega rezultata. Zdaj s prihodom Artete, ki je bil nekaj let pomočnik Guardiole v Manchester Cityju, navijači upajo, da bo Arsenal začel igrati bolje.

Na drugi strani je ekipa Leeds United na čelu druge angleške lige z enakim številom točk kot WBa, ampak z osem točk prednosti pred tretjeuvrščeno ekipo. Bielsa v tej sezoni s to ekipo ponovno odlično dela in povsem pričakovano je, da se bo Leeds do konca boril za napredovanje v Premier ligo.

Pričakovani postavi

Oba trenerja imata pred tem srečanjem določene težave. Arteta zagotovo ne bo mogel računati na Tierneya in Chambersa in verjetno je, da bo precej premešal karte in na tej tekmi odpočil kar nekaj članov standardne enajsterice. Po drugi strani Biels ne more računati na Pabla Hernandeza, Adama Forshawa in Eddieja Nketiaha.

Prejšnji rezultati in trendi

Ekipi sta doslej medsebojno odigrali 103-krat, rezultati pa so precej enakomerni, ampak pa že od leta 2012 nista igrali med seboj. Še posebej zanimivo je dejstvo, da je bilo na njihovih tekmah vedno doseženih veliko golov, tako da je bilo v zadnjih 7 tekmah več kot dva zadetka in obe ekipi sta zadeli.

Stavna napoved

Menimo, da so stavnice na tej tekmi pustile lep value na enem ciljnem trgu. Obe ekipi sta precej ofenzivni, poleg tega pa tudi precej na lahko prejemata gole. Zaradi tega smo mnenja, da je najboljša stava tukaj BTTS & Over 2.5 (obe ekipi dosežeta gol in več kot dva gola na tekmi), kar je na voljo po kvoti 1.90 na spletni stavnici Bet365.

Author stave-online

Leave a comment