Stavni listek dneva – torek, 27.09.2022

stave-online
27 septembra, 2022
471 Views
stavni listek

V torek se zaključuje skupinski del Lige narodov, zato smo sestavili listek s štirimi tekmami iz omenjenega tekmovanja, s skupno kvoto 2,96.

To so naši predlogi za Listek dneva za torek, 27.09.2022

Portugalska – Španija, UEFA Liga narodov, 20.45

Glede na to, da je bilo na prvi tekmi v Španiji 1:1, bo Portugalcem za potrditev prvega mesta na lestvici zadostovala le točka. V to tekmo vstopajo odlično razpoloženi, saj so bili v zadnjem krogu boljši od Češke s kar 4:0, medtem ko so Španci proti Švicarjem zamudili odlično priložnost, da bi to tekmo pričakali precej mirneje.

Portugalska je pokazala odlične obrambne lastnosti (samo 2 prejeta zadetka na 5 tekmah), in ker so v situaciji, ko jim ustreza 1 točka, smo prepričani, da ne bodo hiteli in da bodo znova pokazali trdnost v obrambnem segmentu igre.

Manj kot 3.5 gola (1,26)

Švica – Češka, UEFA Liga narodov, 20.45

Veliko mero napetosti je pričakovati tudi na drugem srečanju skupine 2 v Ligi A. Češka in Švica se bosta borili za položaj številka 4 in izpad v Ligo B, Švicarji pa so v precej boljšem položaju. Imajo 2 točki več in v to tekmo po zmagi s Španci vstopajo zelo samozavestni, tako da Čehom ne bo lahko.

Češka je pokazala skromno kvaliteto in veliko pomanjkljivosti v obrambi (11 prejetih golov na 5 tekmah), zato so ji stavnice zasluženo podelile vlogo avtsajderja na tej tekmi. Švicarji igrajo zelo hitro, zato vidimo lepo priložnost za domače napadalce, da izkoristijo slabosti gostujoče obrambne vrste.

Več kot 2.5 gola (1,35)

Norveška – Srbija, UEFA Liga narodov, 20.45

Očekuje nas dvoboj dviju reprezentacija koje imaju izvrsnu golgetersku kvalitetu, pa su nam golovi ovdje na iskušenju. U prvom susretu postignut je samo 1 gol, dok ovdje očekujemo dosta dinamičniji ritam zbog stanja na tabeli kao i forme srpske reprezentacije, a budući da će na terenu Haaland i Mitrović, na najmanje 2 gola u utakmici vrlo su izgledna po našem mišljenju.

Pričakovati je bilo, da bodo Norvežani v Ljubljani z lahkoto prišli do novih treh točk in naredili velik korak proti Ligi A, a so bili na tej tekmi nepričakovano poraženi. Ta poraz je srbsko reprezentanco vrnil v življenje, tako da bosta ekipi v Oslu med seboj odločali o napredovanju.

Pričakuje se dvoboj dveh reprezentanc, ki imata odlično kvaliteto v napadu, zato so tukaj goli naša izbira. Na prvi tekmi je bil dosežen le 1 gol, tukaj pa pričakujemo veliko bolj dinamičen ritem tako zaradi stanja na lestvici kot tudi zaradi forme srbske reprezentance, in ker bosta na igrišču Haaland in Mitrović, sta vsaj 2 gola na tekmi po našem mnenju zelo verjetna.

Več kot 2.5 gola (1,34)

Ukrajina – Škotska, UEFA Liga narodov, 20.45

Kot zdaj stojijo stvari, so Škoti po zaslugi zmage s 3:0 proti Ukrajini v Glasgowu naredili odločilen korak k uvrstitvi v Ligo A. Če pogledamo predstavo obeh, moramo reči, da gre za ekipi, ki igrata zelo agresivno v obrambi, ne glede na to sta oba v skupinskem delu doživela poraz s po 3 goli razlike.

Pritisk je zdaj na plečih Ukrajincev, saj morajo iti na zmago in nismo preveč prepričani, da imajo dovolj kvalitete za boj proti tako izkušeni ekipi, kot je škotska reprezentanca. Škoti bodo to tekmo odigrali precej oslabljeni in ker jim ena točka tukaj ustreza, pričakujemo, da bodo skušali vsiliti počasnejši ritem igre.

Manj kot 3.5 gola (1,30)

Skupna kvota: 2,96

Stavnica: 22bet

100% do 122€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj
Author stave-online

Leave a comment