Stavni listek dneva – sobota 10.09.2022

stave-online
10 septembra, 2022
422 Views
stavni listek

Sobota, 10. 09. 2022, je bogata z razburljivim košarkarskim dogajanjem. Na sporedu so štiri tekme osmine finala evropskega prvenstva, zato bo naš listek dneva sestavljen iz namigov za to tekmovanje. Prejšnjadva listka sta bila uspešna, zato verjamemo, da bo tudi v tretje šlo rado.

18.00 Nemčija – Črna gora, Eurobasket

Vse tekme izločilnega dela bodo odigrane v Nemčiji, tako da bo domača ekipa na vsaki tekmi imela ogromno podporo. To bo dodatna moč in motiv za nemško reprezentanco, ki se bo v osmini finala srečala s Črno goro.

Črnogorci so končali kot tretjeuvrščeni v skupini A in to je njihova druga zaporedna uvrstitev v izločilni del tega tekmovanja. Na tekmi proti nemški reprezentanci so bili označeni kot absolutni avtsajderji, a četa selektorja Boška Radovića se bo zagotovo borila do zadnjega atoma moči.

Naturalizirani playmaker Kendrick Perry je eden od nosilcev črnogorske reprezentance. Je igralec z daleč največjo minutažo v svoji reprezentanci, to je 33,7 minute, z Bojanom Dubljevićem in Vladimirjem Mihailovićem pa je tudi najbolj zaposlen, ko gre za strelsko učinkovitost. Vsi trije dosegajo v povprečju 13 točk na tekmo.

Verjamemo, da bo ta Američan s črnogorskim potnim listom znova vrgel svoj del metov in verjamemo, da ga bomo videli na parketu vsaj 32 ali 33 minut.

Kendrick Perry več kot 13.5 točk / 1.87

20.45 Španija – Litva, Eurobasket

V najbolj razburljivi tekmi prvega dne izločilnega dela se bosta udarili dve evropski košarkarski velesili, Španija in Litva. Čeprav so v skupinskem delu zasedli četrto mesto, so Litovci favoriti tega dvoboja. Španska reprezentanca gre skozi proces pomlajevanja, tako da to ni več rdeča furija, ki je zadnji dve desetletji sejala strah.

Trenerski čarovnik Sergio Scariolo je običajno svoje najmočnejše adute vedno prihranil za konec tekmovanja, zato verjamemo, da bodo Španci najboljšo igro na turnirju odigrali prav v osmini finala. Litovci so kljub tesnim porazom proti Sloveniji, Franciji in Nemčiji pustili dober vtis in ta reprezentanca je pokazala, da ima kakovost, da se vključi v boj za kolajne.

Hrbtenica ekipe je tandem NBA superzvezdnikov Valanciunas – Sabonis, ostali igralci pa opravljajo res odlično delo. Grigonis igra turnir svojega življenja, Brazdeikis je pokazal, da je uporaben na obeh koncih parketa, medtem ko branilski tandem Jokubaitis – Lekavicius uspešno opravlja naloge, ki se mu nalagajo.

Rokas Jokubaitis je naš izbor s te tekme. Nadarjeni organizator igre raste v fantastičnega igralca in je razvil vse elemente košarkarske igre, ki jih potrebuje vrhunski playmaker. A pričakujemo, da v tem dvoboju ne bo imel preveč prostora za doseganje točk.

Španci imajo na zunanjih položajih odlične branilce, zato verjamemo, da bo ta košarkar Barcelone ves čas izpostavljen velikemu pritisku. Zato pričakujemo, da bo bolj odgovoren za prenos žoge in organizacijo napada kot za doseganje točk.

Rokas Jokubaitis manj kot 8.5 točke / 1.87

VSE KVOTE SO IZ STAVNICE 22BET TER V KOLIKOR SE ODLOČITE IGRATI NAŠ LISTEK DNEVA, SE TA PLAČA Z ZELO DOBRO KVOTO 3.49, KAR POMENI, DA NA VLOŽENIH 10 EVROV LAHKO USTVARITE 25 EVROV ČISTEGA DOBIČKA, ČE BO LISTEK DOBITEN.

Preverite še našo napoved tekme Slovenije, tukaj.

100% do 122€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj
Author stave-online

Leave a comment