Stavni listek dneva – sreda 18.08.2021

stave-online
18 avgusta, 2021
564 Views
stavni listek dneva

Tudi danes smo za vas pripravili stavni listek dneva s kvalifikacijskimi tekmami za evropska tekmovanja, tokrat le iz lige prvakov. Po našem mnenju smo izbrali dve najbolj zanimivi tekmi, ki v kombinaciji dajeta več kot odličen koeficient.

21:00 Benfica – PSV, Liga Prvakov – Kvalifikacije

Benfica je v tretjem krogu kvalifikacij z 2 zmaga odpravila moskovski Spartak, obakrat 2: 0. Lahko rečemo, da v tem dvoboju ni bilo negotovosti, glede na to, da je Spartakov odpor trajal le do 51. minute prve tekme. Takrat je Benfica prišla v svoj ritem in Spartaku ni dovolila nobene pobude več. V tem času se je začela tudi portugalska liga, Benfici pa je uspelo zabeležiti 2 zmagi. V seriji so nanizali 4 zaporedne zmage na 2 frontah in zagotovo je, da bo imel PSV z njimi velike težave. V tretjem krogu kvalifikacij je PSV praktično na prvi tekmi rešil vprašanje zmagovalca proti Midtjyllandu, ki so jo dobili s 3: 0. Revanš je bil le formalnost, kar je pokazal tudi danski trener, s tem da je na zelenico poslal kombinirano postavo. Igralci PSV so v nizozemskem superpokalu proti Ajaxu pokazali, da so v dobri formi in zmagali s 4: 0. V prvenstvu so s polovico plina premagali Heracles z 2: 0 in bilo je očitno, da so šparajo za Benfico. Tu imamo dvoboj dveh ekip enake kakovosti in res škoda, da ena od njih v tej sezoni ne bo igrala v ligi prvakov. Benfica je ekipa, ki je že večkrat pokazala, da zna igrati na rezultat, zlasti na svojem stadionu, kjer vsiljujejo svoj ritem s kontrolo žoge. Vložki na tej tekmi so veliki in ni za pričakovati, da bosta obe ekipi začeli napadalno, saj lahko vsaka napaka na tej tekmi drago stane pred revanšom. Pričakujemo težko tekmo, v kateri bo ena žoga rešila izzid. Težko je napovedati zmagovalca, po mnenju stavnic je favorit gostitelj. Mi smo se odločili da tokrat igramo na zadetke, točneje da bo na tej tekmi malo zadetkov.

TIP: Under 2,5 ( 1.885 ) 22bet

21:00 Young Boys – Ferencvaros, Liga Prvakov – Kvalifikacije

Young Boysi so se v tretjem krogu namučili z romunskim Clujem in izkazalo se je, da je gol Sierre v 93. minuti prve tekme švicarski ekipi utrl pot v četrti krog. Čeprav je Cluj na povratni tekmi prišel do vodstva, so se domači igralci odločili, da v 20 minutah pokažejo očitno razliko med švicarskim in romunskim klubskim nogometom. Ta dvoboj s Clujem je malo vplival na rezultate gostiteljev v švicarskem prvenstvu, zato jim je po 3 krogih uspelo osvojiti le 4 točke. Vsekakor pa je prioriteta uvrstitev v Ligo prvakov, zato so s tega vidika neuspehi v domači ligi upravičeni. Nekoliko presenetljive so kvote na zmago Young Boysa, kjer so stavnice dale veliko prednost domačim. V drugem krogu proti Slovanu smo videli, da Young Boysi znajo imeti črne minute in nasprotniku omogočajo, da se oživi iz dobesedno ničesar, objektivno gledano pa je Ferencvaros po kvaliteti lige nad Slovanom iz Bratislave. Young Boysom zagotovo ne bo lahko proti Madžarskemu Ferencvarosu, ki mu je s trdno igro v tretjem krogu uspelo odpraviti Slavijo iz Prage. Za Ferencvaros je v teh kvalifikacijah značilno, da igrajo trdno obrambo in da nasprotniku ne dovolijo preveč priložnosti. Res, da je imela Slavija na povratni tekmi veliko strelov proti vratom, a ne smemo pozabiti na dejstvo, da je Ferencvaros na to tekmo prišel z idejo, da prednost ohrani iz prvega dvoboja. Pričakujemo, da bodo ponovili bunker proti Young Boysu in igrali solidno z veliko prestrezanjem, tako kot v Pragi pred tednom dni. Na tisti tekmi so igralci Ferencvarosa igrali zelo trdo in prejeli kar 7 rumenih kartonov. Menimo, da bodo na prvi tekmi poskušali doseči čim ugodnejši rezultat, da bi lahko naslednji teden pred svojimi navijači odločali o uvrstitvi v Ligo prvakov. Pričakujemo zelo težko tekmo z veliko prekinitvami in napakami, zato verjamemo, da bo sodnik Collum podelil najmanj 5 rumenih kartonov, to je sodnik, ki je na svojih evropskih tekmah v povprečju podelil 5,3 kartona na tekmo.

TIP: Over 4,5 Yellow card ( 2.00 )

Skupna kvota: 3.77
Stavnica: 22bet

Author stave-online

Leave a comment