Stavni listek dneva – sreda 14.09.2022

stave-online
14 septembra, 2022
47 Views
stavni listek

Sreda, 14. 09. 2022, je dan ko bomo spoznali vse polfinalne pare na letošnjem Eurobasketu. Odigrani bosta tretja in četrta četrtfinalna tekma, zato bo jasno kdo se bo boril za medalje. Fokus naše analitične ekipe je zato osredotočen na ti dve tekmi in z obeh tekem smo izbrali po enega igralca.

17.15 Francija – Italija, Eurobasket

Po senzacionalni izločitvi Srbije v osmini finala se bodo izbranci Gianmarca Pozzecca pomerili z reprezentanco Francije, ki je čudežno obstala na turnirju. Galski petelini so se s Turki močno namučili, v zaključku tekme izgubljali, a je svojo reprezentanco pred zgodnjim izpadom rešil Rudy Gobert.

Izbranci Vincenta Colleta niso na pričakovani ravni. Na prejšnjih turnirjih so igrali veliko bolje in bolj kompaktno, morda pa so najboljše prihranili za konec. Ena glavnih pomanjkljivosti je nekonsistentnost Evana Fournierja, najboljšega igralca Francije na zunanjih položajih.

S povprečjem 14,7 točke je najboljši strelec reprezentance, a porabi veliko žog, odstotki meta pa so za njegove standarde nizki. Vseeno pričakujemo, da bo košarkar New York Knicks na najpomembnejših tekmah na optimalni ravni. Slog igre, ki ga imajo Italijani mu še kako ustreza. Sposoben je ustvarjati točke iz protinapadov in polprotinapadov, verjamemo, da se bodo Francozi na njegovo individualno kvaliteto najbolj zanašali pri postavljenih napadih.

Evan Fournier več kot 16.5 točke / 1.87

20.30 Slovenija – Poljska, Eurobasket

V zadnjem četrtfinalnem obračunu bomo spremljali dvoboj med aktualnimi evropskimi prvaki in udeleženci četrtfinala minulega svetovnega prvenstva. Slovenci so težje od pričakovanj zlomili odpor trdoživih Belgijcev, Poljaki pa so v dvoboju, v katerem niso imeli vloge favoritov, premagali Ukrajince.

Luka Dončić in kolegi so se tri četrtine močno borili z belgijsko reprezentanco, ki je pokazala, da zmaga nad Španci na tem turnirju ni bila naključje. A s fantastično igro v zadnji četrtini so Slovenci vendarle odbili nalet tekmecev in slavili z 88:72.

V tem obračunu so izraziti favoriti, a da bi brez večje drame upravičili to vlogo, je nujen dodaten angažma soigralcev Luke Dončića in Gorana Dragića. Poljaki bodo verjetno osredotočeni na zaustavljanje tandema superzvezdnikov lige NBA, kar bo pustilo dodaten prostor za druge igralce.

Zato verjamemo, da lahko Mike Tobey odigra opazno vlogo na tej tekmi. Ta vsestranski center dobro sodeluje z Dončićem in Dragićem v akcijah “2 na 2”, enako nevaren je tako pri pick and rollu kot pick and popu, točke pa lahko dosega tudi po skoku v napadu.

Zato menimo, da je ta meja prenizka in da jo naturalizirani Američan lahko »preseže«.

Mike Tobey več kot 11.5 točke / 1.87

100% do 122€ Bonus dobrodošlice
Stavi zdaj
Author stave-online

Leave a comment