Stavni listek dneva – ponedeljek 6.09.2021

stave-online
6 septembra, 2021
554 Views
stavni listek dneva

V ponedeljek je kot ponavadi slabša ponudba, vendar smo za vas vseeno našli dve tekmi, ki jih bomo združili v kombinacijo (double). Analizirali smo eno košarkarsko in eno nogometno tekmo, skupna kvota te kombinacijske stave pa je 2.63.

18:00 Cedevita Olimpija – Bayern Munchen

Pripravljalno obdobje za večino evropskih ekip se nadaljuje, danes pa si bomo ob 18. uri v dvorani Stožice lahko ogledali zanimiv dvoboj med Cedevito Olimpijo in Bayernom. Lahko bi rekli, da je Cedevita za prihajajočo sezono ekipo skoraj v celoti prenovila. Perry, Hopkins, Brown, Jones in Ivan Marinkovic so Ljubljano zapustili, med igralci ki so bili redni v prvih 12. Prišli so Pullen, Zach Auguste, Jackie Camichael, Ejimm, Marcus Keene in Hayden Dalton.

Po našem okusu precej lepo sestavljena ekipa. Cedevita se je v Opatiji udeležila pokala Liburnije in je bila v tekmi za tretje mesto poražena proti Partizanu s 100: 83. V prvem dvoboju na turnirju jih je po podaljšku premagal Pesaro s 109: 105. Ti rezultati na prvi pogled morda kažejo, da je Cedevita ekipa za “run and gun” že od konca lanske sezone, a bolj se zdi, da se ta ekipa še ni dovolj uigrala.

V letošnji sezoni se mora Jurica Golemac osredotočiti na obrambo, saj je Cedevita v minuli sezoni zaradi šibke obrambe izpadla iz boja za top 4 v ABA ligi. Ni boljšega treninga kot tekma z Bayernom iz Münchna, zato bo zanimivo videti, kako se bo Golemac spopadel s Trinquierijem. V tej sezoni je imel trener Bayerna veliko željo, da bi pripeljal dvojico iz Partizana iz sezone 2019-2020, Kori Waldena in Ognjena Jaramaza, kar mu je tudi uspelo. Poleg omenjene dvojice je od odmevnejših okrepitev treba omeniti še Rubita in Hilliarda.

Tudi oni bodo potrebovali še nekaj časa, da se navadijo drug na drugega, zato nas ne presenečajo pisani rezultati ekipe Münchna v pripravljalnem obdobju. Bayern je izgubil s Sassarijom 86:85, nato pa premagal Napoli s 69: 54 in Verono z 89:66.

Lani je bila v Ljubljani odigrana pripravljalna tekma in Cedevita je slavila z 82:65. Podobno tekmo pričakujemo danes, počasnejši tempo in osredotočenost na obrambo. Na današnji liniji števila točk vidimo veliko vrednost, zato je naš predlog manj točk.

Tip: Under 163.5 @ 1.83

21:00 Slonokoščena Obala – Kamerun, Kvalifikacije za SP – Afrika

Slonokoščena obala je zamudila lepo priložnost z neodločenim rezultatom z Mozambikom (0:0), na tekmi, kjer so vsi pričakovali lahko zmago priljubljenih slonov. Z eno točko tako pričakujejo Kamerun, ki je z 2: 0 premagal Malavi in ​​je trenutno na prvem mestu.

Slonokoščena Obala je na zadnjih sedmih tekmah v vseh tekmovanjih neporažena, kar je zelo pohvalno. Še večji podvig pa je, da na zadnjih treh tekmah s Kamerunom niso izgubili in so uspeli ohraniti svojo mrežo nedotaknjeno.

A glede na to, da so priložnost proti Mozambiku zamudili, bodo morali v tej tekmi gostitelji iti na zmago, nasprotnik pa sploh ni lahek. Kamerun na zadnjih 4 tekmah ni prejel zadetka, kar pomeni, da bi lahko bila ta tekma prava obrambna klinika. Tudi Kamerunci niso izgubili na zadnjih 4 tekmah, na 5 od zadnjih 6 njihovih tekem pa je bilo doseženih manj kot 2.5 zadetka.

Povsem jasno je, da sta Slonokoščena obala in Kamerun v obrambnem pogledu igre zelo dobra in da je njuna prioriteta ne prejeti gol, kot pa zmaga za vsako ceno. Na tej tekmi pričakujemo 0-0, zato je naša izbira manj kot 2.5 zadetka.

Tip: Under 2.5 @ 1.44

Stavnica: Bet365
Kvota: 2.63

Author stave-online

Leave a comment