Stavni listek dneva – četrtek 26.08.2021

stave-online
26 avgusta, 2021
571 Views
stavni listek dneva

Danes so na sporedu povratne tekme končnice kvalifikacij dveh evropskih tekmovanj, Evropske in Konferenčne lige. Za vas smo pripravili kombinacijsko stavo z dobrim dobitkom na stavnici 22bet.

20:00 Rijeka – PAOK, Konferenčna liga – kvalifikacije

Veliko presenečenje je ekipa Rijeke prejšnji teden pripravila na stadionu Tumba v Solunu, ko je na prvi tekmi četrtega kroga kvalifikacij za Konferenčno ligo odigrala neodločeno proti PAOK -u. Rijeka je povedla z lepim zadetkom Ivana Lepinjice v 33. minuti, sekunde pa so ločile hrvaško moštvo, da se domov vrne s prednostjo, na kar je s slabo reakcijo in avtogolom Galešića po kotu v 94. minuti PAOK uspel se rešiti. Vso tekmo je napadal PAOK in si ustvaril veliko priložnosti, a jih tudi veliko zgrešil. Grška ekipa je kar 21-krat streljala proti vratom Prskala, a neuspešno. Na povratni tekmi dajemo prednost PAOK-u, ki ima objektivno precej boljšo ekipo od Rijeke. Ofenzivno linijo PAOK-a sestavlja trojica El Kaddouri – Bisewar – Živković, ki je v prvi tekmi povzročala velike težave obrambi Rijeke, verjamemo pa, da bo tako tudi nocoj. Pričakujemo ofenziven začetek grške ekipe in smo mnenja, da bodo do polčasa poskušali rešiti vprašanje, katera ekipa bo napredovala. Naš predlog za to tekmo je, da bo v prvem polčasu dosežen vsaj 1 gol.

Ttp: Over 0.5 First Half (1.45) 22bet

20:30 CFR Cluj – Crvena zvezda, Evropska liga – kvalifikacije

Po beograjskih 4:0 za Crveno zvezdo je pred Cluj-om skoraj nemogoče poslanstvo. Pred tem dvobojem sta bili obe ekipi glede napovedi za nadaljevanje enakovredni, a je Crvena Zvezda v pravem trenutku dvignila formo po vrsti slabših predstav, ki so jo stale borbe za Ligo prvakov. Izid prve tekme govori o tem, katera ekipa je bila na igrišču bolj prevladujoča, vendar je treba omeniti, da je Cluj pri zaostanku 0:2 zapravil 2 priložnosti, kar bi ga lahko popolnoma vrnilo v življenje. Seveda je Zvezda lahko kaznovala napake Romunov in si s 4 zadetki prednosti praktično zagotovila skupinski del Evropske lige. Trener gostov Dejan Stanković bo verjetno malo rotiral postavo, glede na to, da Zvezdo čet tri dni čaka težko gostovanje v okviru srbskega prvenstva proti Čukaričkemu, po 5 krogih pa za vodilnim Partizanom zaostaja 2 točki. Na tej tekmi pričakujemo nekoliko počasnejši tempo v primerjavi s prvo tekmo, ne glede na to, da bo Cluj začel napadalno, in se z nekaj hitrimi zadetki želel vrniti v igro še v prvem polčasu. Zvezda je pokazala, da je trenutno boljša ekipa in pričakujemo, da bodo rutinsko nadzirali tudi to tekmo.

Tip: Under 3.5 (1.30) 22bet

21:00 Partizan – Santa Clara, Konferenčna liga – kvalifikacije

Tisti, ki približno poznajo situacijo v Partizanu, vedo, da je nocojšnja tekma, tekma sezone za beograjske črno-bele. Čeprav je navzven Partizan videti kot popolnoma stabilen klub, na daleč ni mogoče videti, da ima Partizan trenutno zelo resne dolgove, z uvrstitvijo v Konferenčno ligo pa bi razmere vsaj kolikor toliko obvladali. Zato je nocoj velik pritisk na izbrancih trenerja Stanojevića, ki pred seboj ne bodo imeli lahke naloge. Na prvi tekmi smo videli, kako nevarna je lahko Santa Clara, kljub utrujenosti, poškodbam in okrnjeni zasedbi zaradi koronavirusa. Partizanu ni uspelo izkoristiti dejstva, da je Santa Clara pred prvo tekmo potovala v Ljubljano in nazaj, pa tudi dejstvo, da je imela portugalska ekipa na klopi le 6 igralcev. Partizan je na prvi tekmi sicer precej poceni prejel oba zadetka, a objektivno gledano, glede na igro Santa Clare v prvem polčasu, ne bi bilo nezasluženo, če bi bilo ob polčasu 3:0 za gostitelje. Partizan je ponovil napake iz dvoboja s Sočijem, kjer so bile jasno vidne težave pri obrambi prodorov na bokih, ko je nasprotnik iz dveh prodorov dosegel dva zadetka. Na srečo črno-belih Santa Clara ni imela take sreče kot Soči, a bo moral Partizan svojo priložnost za napredovanje na tej tekmi iskati predvsem v dobri obrambi. Na prvi tekmi je bil Partizan brez dveh zelo pomembnih igralcev prve enajsterice, Danila Pantića in Saše Zdjelarja. Oba sta pred to tekmo trenirala na lastno pobudo in izrazila željo, da bi danes zaigrala v prvi enajsterici. Na mestu levega branilca bo manjkal Slobodan Urošević, ki bo to tekmo zaradi kartonov izpustil, zamenjal pa naj bi ga Ivan Obradović, ki je proti Kolubari prvič v tej sezoni odigral 90 minut. Partizan bo moral napadati od prve minute, ker lovi gol zaostanka, in če bodo črno-beli dosegli gol v prvih 45 minutah, bodo imeli celoten drugi polčas, da pokažejo, da si zaslužijo skupinsko fazo Konferenčne lige.

Tip: Goals Scored In Both Halves – Yes (1.88) 22bet

SKUPAJ KVOTA: 3.54
STAVNICA: 22bet

Author stave-online

Leave a comment